Praktik

Idag började praktiken, den första av de sista. Första dagen har varit kanon, har direkt fått uppgifter att göra och min handledare verkar vara super! Men vad man inser hur lite man kan. Att man behöver ta fram alla gamla anteckningar igen och läsa på igen. Men första dagen har varit bra, och jag går dit imorgon igen. Med glada steg.

Saknar honom. Även om jag träffade honom igår så känns det konstigt att vi inte sov ihop inatt. Det är inte så många nätter vi varit ifrån varandra sen den där underbara dagen för fem månader sen. Åh, han är allt mitt lyckopiller! :)

Nu ska jag ta och lägga mig en stund på soffan, sen ska jag plugga lite läkemedelsberäkning och sen laga mat till min. Sen ska det köras stenhårt på gymmet innan kudden och en ny dag väntar.

Det blev höst och det kom en ny termin

Lite mer än en vecka har gått sedan jag började min nästa sista termin på Linnéuniversitetes sjuksköterskeutbildning. Nu är det bara ett år kvar. Två terminer. Herregud. Var tog tiden vägen?
Det kändes som om det var igår jag var en vilsen liten student som inte visste någonting om det stora livet utanför skolan. I och för sig känner jag fortfarande så, det som skrämmer lite är att det nu är mindre än ett år kvar innan andra människors liv ligger i mina händer och jag ska kunna en massa saker. Inte glömma, komma ihåg, svara på frågor, svara rätt. Det är som en hel berg-och-dal-bana i huvudet. Kan jag något? Vad i så fall? Jovisst, brukar jag intala mig själv, något har jag ju lärt mig. Annars hade jag ju inte nått termin fem. Men ibland är det ord som inte är så lätta att ta in. För ibland känns det inte som om något gått in. Och ibland känns allt så självklart. Som när man får sätta en PVK på Triatlonvinnaren. Eller som när de ropar på en när människor blir dåliga på kräftskivor. Och när sjuksköterskan på sjukvårdsrådgivingen säger att "Du klarar det här Hanna, det är jag övertygad om". Visst, då kanske jag kan tro att jag har lärt mig något.
Men hur fasen kommer det att gå sen? När jag står där själv, och ska kunna en himla massa saker.

Svåger och svägerska sa, precis som alla andra gjort; "Det är ingen som förväntar sig att du ska kunna något när du kommer ut". Det kan vara bland det bästa jag hört. Att man vet att alla är gröna i början. Man behöver påminnas om det då och då. Jag behöver påminnas om det.

Men nu ska jag ta och lägga mig, redo att möta morgondagens alla äventyr.

Ta hand om er.

RSS 2.0