Nyårsafton

Idag hade jag tänkt att jag skulle göra ett långt inlägg om året som gått, vad jag gjort, vilka bilder jag tagit och vilken musik jag lyssnat på. Men eftersom jag är slö och inte fått tummen ur tidigare, måste jag sitta och plugga nu. Men jag lovar, jag knepar ihop något till imorgon :)


JAG PASSAR PÅ ATT ÖNSKA ALLA ETT GOTT NYTT FABULOUS ÅR!!

(och bjuder på en av min favoritlåtar under 2010!)


Sen kväll.

Har jobbat nu ikväll. 15-20.30. Ingen jobbig tur alls, snarare tvärtom. Men jag måste säga att jag gillar 14-20 bättre. Man kommer ju hem lite mer ordentligt då :)


Nu sitter jag hemma och funderar på vad jag ska göra med resterande delen av kvällen. Imorgon blir det tidigt upp och plugga. Känner att jag är inne i ett flow nu och att det bara går som på räls! :)

Haha, jag som trodde att jag hade massor att skriva, men nu när jag började så kommer det inga ord.. :P luuustigt!


Bjuder på en bild istället!



du vill att jag ska falla
mot något som du har gjort till ditt


Tidigt morgon.

Vaknade vid 05.45 av något jag trodde var brandlarmet. Min nyvakna ögon såg ett rökfyllt sovrum, paniken steg i kroppen och jag har aldrig varit snabbare ur sängen. Men, varken rök eller eld kunde finnas, utan jag tror mer att det var ett smart drag av min hjärna att säga;

UPP OCH PLUGGA NU FÖR HELVETE HANNA!

Så, nu har jag suttit och pluggat sen 06.15. Och alltid när det går som bäst, blir jag sugen på att göra annat. Så nu sitter jag här istället, lyssnar på Winnerbäck och dricker kaffe. Ibland kastar jag ett öga på högen av föreläsningsanteckningar, block och handouts och känner mig lite lätt illamående. Hur fan ska jag hinna ALLT DET DÄÄR innan den 14 januari? Sen tittar jag ut genom fönstret, funderar på att gå en lång härlig morgonpromenad. Eller städa eller diska eller tvätta eller måla en tavla fast jag knappt kan rita en snygg streckgubbe. Allt för att slippa sätta mig med de meterhöga högarna. Allt för att slippa vara student. Allt för att låtsas att jag redan är klar. Dricker lite kaffe till. Det har blivit kallt. Försöker skärpa till mig, vill göra det nu. Det är ju så skönt när jag kan plocka bort handout efter handout. Det är lycka det. Ungefär som att få barn eller något sånt tänker jag mig. När jag gjort ett helt föreläsningsmaterial är jag lycklig. Lite som kär. Fast ändå inte. Är det nu jag ska sätta fart? Ja. Nej. Jaa. Jo nu. Eller?


(Öland - Vintern 09)



Och Raring. Nu har jag gjort något du kommer tycka väldigt mycket om! :)


Jobba jobba joooobba.

Sitter på jobbet och har rast. Det rullar på fint under kvällarna här, tanterna är rara och arbetskamraterna superb! Kommer sakna det lite här, när det från och med nyår är ett nytt företag som bestämmer. Jag tycker förändring är bra, men just i det här fallet gillar jag det som det är också. Alla är lugna, tar saker som de kommer och har en skönt arbetsfilosofi. Jag kan bara hoppas att det blir lika bra när det nya företaget tar över. Den som lever får se.

Julen har kommit och gått i år igen. Haft det supermysigt hemma på ön med familjen. Skönt med lite ledigt och lugn och ro. Det är det bästa!


nehe, nu har jag jutubat lite, men nu är det dags att jobba igen :)













jag kan inte ens stå utan din luft i mina lungor..


Julafton

Vilken julafton det varit iår!

Dagen började med att pappa skulle iväg på larm och vi gick sticka ut och skotta pappsen ur sjögatan där han fastnade så fint! Efter pappa kommit ur sjögatan fick vi veta att julgudtjänsten i kyrkan var inställd (BUUUHUU!!). Så vi fick gå in och äta julfrukost i godan ro. Efter en stund fick pappa nytt larm och åkte ner till stationen. Efter någon timme kom han tillbaka och så åkte vi till hans tjej och lämnade en julklapp till henne. På vägen dit fastnade vi i snön eftersom vi fick sakta in då en tant gick alldeles i vägen och inte hörde oss. När vi väl kommit loss därifrån körde vi vidare och kom fra i godan ro. På vägen hem hade det börjat blåsa lite mer, så det var lite lurigt att ta sig tvärs över ön för att komma hem. Var lite slirigt på sina håll, men vi kom hem hela och rena.

Vid tretiden, innan Kalle Anka, åkte vi till farmor och farfar, tittade på Kalle Anka och åt julbord tills våra midjemått ökat med en meter eller så (eller ja, ialla fall mitt). Lillebror var ivrig att få öppna julklapparna, så innan den sista köttbullen hamnat i magen, hade julklappsutdelningen börjat. Fick mycket fina grejer :) Efter lite ris ala malta och småprat tackade vi för oss och skulle försöka skotta oss ut eftersom det fortsatt att blåsa på ganska fint under kvällen. Efter en bra stund med mycket puttande fram och tillbaka kom vi äntligen ifrån uppfarten och ut på vägen. Nöjda med vår insats satte vi oss i bilen och började köra de tre kilometerna lite sakta. Vi hann typ 15 meter innan vi gled rakt ner i diket med ena sidan. Och där satt vi sen och kom ingenstans. Men vi puttade och härjade, fram och tillbaka tusen gånger. När jag började känna mig lite smått fundersam (eller njaaaa :P) på om vi skulle komma loss innan snön smält i april kom P med sin traktor och skulle ploga. Han hade precis innan dragit upp en kille ur en snödriva och fick nu ta oss också! Så han drog upp bilen på vägen och vi bytte plats på vägen efter många om och men, så vi kunde ligga efter honom ut till stora vägen. Gick kalasbra! När vi väl stannar hemma, stannar den andra killen och säger att vårt ena framdäck inte snurrar, utan bara glider. Helsike, tänkte vi och började fundera på om något fastnat. Men efter några vändor fram och tillbaka lossnade det och vi kunde gå in i godan ro och värma oss.

Så vilken kväll det varit. Supermysig och askall. Japp. Men det har varit en av de bättre julaftnarna på länge :)

23 December

Sitter på jobbet just nu. Lyckades komma en hel timme för tidigt, så nu fördriver jag tiden med att sitta här och med att kolla hur julvädret ska bli. Och det verkar som att det ska snöa, snöa, snöa! Jag är nöjd så länge det inte blåser, eftersom jag ska ut på vägarna idag. Och om det blåser på östra sin av ön blir ingen lycklig. Tro mig.

Igår var mamma och syskonen hemma hos mig och hade en "lilljulafton" med julbord och julklappar. Mamma åkte upp till norrland idag och ska fira jul där, medan jag och syskonen ska fira med pappa iår på ön. Iår blir det tillochmed hemma hos farmor och farfar, en nygammal tradition. Vi har i alla fall inte varit där de senaste tio åren! Så det ska bli mys! Kyrkan såklart imorgon också, precis som alltid. 

Nehe, nu får jag försöka ta mig i kragen och gå upp en sväng. För nu är det ju bara snart 20 minuter kvar tills jag börjar.. :)

 

Söndag

Idag har varit en mycket lugn dag. Sov alldeles för länge, var och jobbade och sen kom Elin hit. Med pizza och en god film på tv har vi haft en trevlig kväll.

Häromdagen gick vattenledningen här i stan sönder, och igår var jag utan vatten hela dagen. Så jag har fått dricka vatten på flaska och juice. Idag fick jag tillbaka vattnet, men eftersom det kan finnas bakterier och skit i vattnet måste allt vatten kokas innan man kan dricka det. Och det tar ju tid för vatten som kokat i fem minuter att bli kallt. Och självklart blir man astörstig när man inte kan dricka vatten som man vill! Så jag la nyss vattnet i frysen men förhoppningen om att det snart ska vara kallt, så jag kan dricka. :P haha, vilket I-landsproblem..!

Imorgon blir det föreläsningar igen och vi kör igång en bra julvecka med att prata död. Känns som en frisk vind :P


Nehe, nu ska jag krypa ner.. :) go natt!



Sista praktikveckan



Snart har fem veckor gått. Vad det har gått fort! Vad är fem veckor i ett helt liv? Ingenting, det är som en piss i oceanen. Men de här fem veckorna, jisses, jag har lärt mig så mycket, om yrket, sjukdomar och framför allt om mig själv. Hur jag funkar, hur jag tänker och vad jag måste jobba med. Så det har varit fem kalasbra veckor som förhoppningsvis kommer bli fem kalasbra veckor till efter jul och den hägrande tentan. Fast, trots att det är fantastiskt kul att vara på praktik, längtar jag till jullov och mys med familjen. Lite jäkla lugn och ro! :) Och, tro det eller ej, men jag längtar tillbaka till skolans lunk. Börja klockan nio, sluta fem, plugg och jobb därimellan. Och fikorna med tjejerna. Det längtar jag efter som bara den!

Längtar efter jul en hel massa nu! Jag har inte hunnit tröttna än, jag har knappt hunnit börja hitta min julro. När jag kommer hem från praktiken ska jag köpa min alldeles första egna julegran, klä den alldeles själv (om inte mina syskon kommer och hjälper till :P) och sen ha julmys hemma hos mig med mamma och syskonen den 22e. Mamma åker till norra Sverige över jul och vi ska fira med pappa. Sen blir det lite jobb i mellandagarna och en hel del plugg. Massor av plugg faktiskt. :)

Men det orkar jag inte tänka på nu, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig strax :)


.



Mer än tre veckor. That´s a long time. A very long time.
What the h*ll happened?

Lediga dagar/julbak

Har ett par dagar ledigt från praktiken nu. Ska tillbaka på fredag för att jobba helgen och sen är det bara fyra dagar kvar den här omgången innan det är jul och julledigt. Har varit en bra praktik, men jag ska ärligt säga att jag ser fram emot lite julledigt nu :)

Igår blev det lussebullebak för hela slanten.
Gjorde en hel drös med lussebullar som nu ligger i frysen och bara väntar på att ätas upp. :)



Saturday niiight.. and the living is easy!

Igår var mamma på kalas i stan och slaggade på min soffa till idag. Runt lunchtid, en stund efter jag slagit upp de ljusblå åkte vi till IKEA och åt lunch och handlade flyttkartonger. Efter en trevlig dag med mamma blev jag skjutsad till jobbet och körde femo ch en halv timme där. Och jisses, vilken kväll det blev på jobbet! Herre! Sen åkte jag vidare till mitt andra jobb, gjorde det och gick hem. Nu ska jag köra igång med examinationsuppgiften innan A kommer hit och hämtar mig så vi kan åka och hämta våra pappor som är på fest.

Nu var det visst en bra film på tv, inte så bra när jag ska försöka plugga. haha! :)

En snabb uppdatering

Imorgon har halva praktiken gått och det är dags för mittbedömningssamtal. Det har verkligen gått jättefort och jag har lärt mig massor, både om sjuksköterskeyrket i sig, men även mycket om mig själv som person. Känns fantastisk! Och inte nog med det, så är det fortfarande två och en halv vecka kvar den här terminen, fem nya veckor nästa termin och sedan ännu mer i termin 5 och 6! Jag kommer verkligen att få så mycket erfarenheter och ny kunskap! Pratade om det med min mamma ikväll. Två timmar satt vi och blurrade! Skönt att ventilera allt man tänker på med någon som förstår yrket och som förstår mig till punkt och pricka! Hon är så klok min mamma! <3

Sitter just nu och försöker skriva ihop något intressant och smart till examinationsuppgiften. Snart måste jag verkligen komma igång, den ska ju vara klar nästa vecka! Men det är så drygt just nu att jag inte kommer igång med den. Jag sitter bara och glor på skärmen och nästintill önskar att orden hoppar upp på fina rader utan att jag behöver göra något! Haha, det skulle varit något! Får se hur länge jag orkar ikväll, det är sista jobbdagen imorgon för den här veckan och sen åker jag hem till Kalmar igen. Ska roa mig hela helgen med att sova och slappa. I och för sig blir det lite jobb också, men det tar jag mellan vilopauserna! :)

Idag är det ju första december. Jag borde köpt en chokladkalender, men det blir väl inte av iår är jag rädd. Jag sparar mig till julmyset istället. Julstämningen har ju i och för sig redan börjar infinna sig, men det kan aldrig bli för mycket julstämning!

Nehe, nu ska jag försöka skriva några rader om MNA, sen blir det en dejt med kudden!


RSS 2.0