But it just may be a lunatic you're looking for

Kände att det var dags att uppdatera nu igen.

Dagen har bestått utav skola och försök till plugg. Börjar bli riktigt arg på mig själv nu att jag inte har kommit längre på mitt medicinarbete. Det ska ju vara klart nästa onsdag, vilket innbär att jag inte ens har en vecka på mig att göra klart det, och det är stort. Fan, skärpning!

Vet inte riktigt vad jag ska hittepå att skriva, det är mest samma gamla skiva som spelas i mitt liv nu.

Säsongspremiär för Men in Trees snart - ÄNTLIGEN! :D

_________________________________



Kände för att gnälla lite och det gjorde jag. Men sen kändes det inte rätt att lägga upp det här. Sparat är det i alla fall. Kanske lägger upp det någongång. Kändes inte som om jag fick ut det jag verkligen ville säga. Aja.

Det får bli en glad liten låt från Letters to Cleo - Cruel to be Kind från filmen Tio orsaker att hata dig. Måste se den filmen snart igen, det var länge sen nu! http://www.youtube.com/watch?v=_QjT3u_m3a0

Overandout


Bon vivant

På Lördagen var det sexparty för hela slanten! Kom till E en stund innan kalaset satte igång och sprang mest runt, fanns inte så mycket som jag kunde hjälpa till mig. När nästan alla kommit var det dags för demonstationen, A visade allt mellan himmel och jord. Efter det var det individuell pratstund, vilken jag delade med min M. M,  L och jag drog till A för att samlat gå till Harry´s, men hon hade redan gått när vi kom fram!

Harry´s var trevligt. Mycket lull och trevligt sällskap, hade så trevligt med min M. Hoppas du kom hem ordentligt! Och du, jag hade inte däckat, jag vilade bara ögonen :D

På söndagen mådde jag som jag förtjänade.. inte helt okej, men det är väl den smällen man får ta, haha.

Dagen och morgondagen spenderas i S tillsammans med lillasyster. Vi bestämde förra veckan att jag skulle komma till henne för att vi skulle se till att vi pluggade ordentligt. Kom igår kväll och då blev det inget pluggande inte. L vänner var ju tvunga att komma över och säga hej. Men idag blir det plugg.

Nähä. Får se nu om lillasyster kan ta sig i kragen och göra det hon ska. Mer okoncentrerad klass har jag inte sett på länge...

OverandOut

If I got things my way

Om livet bara gick åt mitt håll skulle jag vara glad. Då skulle jag alltid orka med skoluppgifterna och kasta mig över dem i rasande fart, jag skulle vara så sjukt smart att jag bara behöver läsa saker en gång för att det sedan skulle fastna och jag skulle kunna skriva MVG på alla mina prov. Om jag hade gjort det, hade jag fått MVG i alla mina ämnen, som jag sen hade kunna söka till högskolan på. Och jag hade kommit in på läkarlinjen. Sen hade jag blivit AT-läkare, ST-läkare och senare överläkare och tjänat skitbra med pengar. Om livet hade gått min väg hade jag aldrig varit arg utan anledning, alltid känt mig utvilad och pigg att möta en ny dag och jag hade haft tid för allt det där som jag vill göra och alla som jag vill träffa. 

Jag hade kunnat göra allt.


Men, som livets sanning ofta påminner mina drömmar om - livet är inte någon dans på rosor. Men det kanske är det som är poängen? Att livet inte ska vara det. För hur ska man annars kunna lära sig av det som en gång gjort ont? Om du aldrig begick några misstag, eller blev sårad - utan att allt du gjorde var perfekt och rätt, hur skulle man då kunna växa upp som människa? Och hur skulle du veta att du verkligen var lycklig om du aldrig fick känna hur ont det kan göra att bli sårad eller att såra någon. Och hur skulle man lära sig det som var rätt om man aldrig gjorde fel?  Det är mycket som man ska lära sig på livets stig, och även om det känns jobbigt att vandra stigen, ser jag mycket fram emot att få upptäcka, uppleva och lära mig nya saker. För det är väl det livet handlar om?

Att skapa sig själv.

____________________________________________________



Skola och gymmet idag. Efter gymmet var vi iväg och solade, mycket behagligt. Sen hem till E för att käka och snacka lite skit. Efter det åkte jag hem till min M igen och några timmar senare var det dags för hemfärd. Hem till lillebror och gjorde lite mat. Sen hamnade jag här. Så nu väntar jag bara på att tvättmaskinen ska bli klar, sen ska jag gå och lägga mig. Hoppas att eran dag har varit bra.

OverandOut


Incredible

Idag har jag för första gången på evigheter gymmat. Vad skönt att äntligen får röra lite på mig och känna efter hur mycket muskler jag fortfarande har kvar. Några muskler sitter ändå kvar på samma plats där jag minns att de var. Sen att det var trevligt sällskap gjorde bara saken ännu bättre! Tack tjejer! Kommer säkert att ha en sjuhelsikes träningsvärk imorgon, men det är det helt klart värt! Börjar redan känna av mina Biceps och Pectoralis major nu. Imorgon är det i alla fall dags igen, gymma med M. Runt 11 syns vi :D

Eftersom pappa och jag börjat göra ett ordentligt försök att gå ner i vikt försöker vi följa GImetoden, så vi har plockat bort allt som har med bröd, pasta, ris och potatis att göra. Än så länge har det gått bra, men vi har inte ens hållt på en vecka. Men det ska gå. Så fort jag har lite mer pengar ska jag investera i såna där Nutrilett också. Så idag blev det fisk, Pizzatorsk med vitkålssallad. Det var gott. Lunchlådan imorgon är klar.

Sitter och tittar på Jersey Girl nu. Det är en sån fin film. Jag kanske borde gifta mig med Ben Afleck istället?

..Näää.. Butch är ju min man!


Filmen är slut. Kanske ska sova nu. Ja, jag tror nästan det.

3 dagar kvar.. :)

OverandOut

Mixtape

Idag har jag agerat Handyman hos farmor. Fixade TVn och lärde henne hur man får igång DVDn. Sen var det dags att åka hem igen och sätta sig och börjar plugga. Men jag insåg snabbt, igen, att jag inte fattade uppgiften och ringde min fröken och frågade om hjälp. Tackochlov var hon på plats och kunde hjälpa mig med att förklara uppgiften, så nu ska den bara skrivas ner.  Och det är inte helt lätt att få ner en passande inledning som gör att jag snyggt kan glida in på det jag egentligen ska skriva om. "Cellen är den minsta beståndsdelen i våra kroppar. Varje cell är en levande enhet som förökar sig och sköter sin egen ämnesomsättning. ..."  Ja, det får duga.

Tittade på NCIS idag, precis som alla andra dagar, tycker den serien är så sjukt bra! Sen skulle det blivit Bones, men istället blev det Crossroad med Britney Spears. Bra film faktiskt :) Nu blev det Bridget Jones, och hon är ju som hon är. Jag kan inte hjälpa att skämmas för henne när jag ser filmen.. :) Men tänk, hon fick sitt lyckliga slut i alla fall..

Imorgon är det skola igen. Hoppas på att gymma med M också. Får ta och höra av mig till henne. Japp, då var det klart. Klockan 11 imorgon ska ämnesomsättningen komma igång, musklerna ska få jobba ordentligt, svetten ska rinna och överflödigt och icke livsnödvändigt fett ska brännas. (Och eftersom jag läser Medicinsk grundkurs så vet jag nu att det egentligen är cellerna som jobbar för full rulle, eftersom hela kroppen är uppbyggd utav de små rackarna.)

Längtar som faan till på lördag. Sexparty, here I come! :D

Vet inte riktigt om jag har mer att berätta just nu. Händer inte så mycket på landet för tillfället. Ska nog gå och duscha istället.

Måste bara visa er detta klipp! Dilana som sjunger är helt jävla fucking amazing och har världens coolaste röst - det här måste man älska! http://www.youtube.com/watch?v=B9p42lx8mVM . Detta är den absolut första låten hon sjöng i Rockstar Supernova. Det är också detta klipp som min man, Butch, är med i, vilket gör saken 1 000 000 000 gånger bättre! <3 (Butch är gästjurymedlem och sitter längst ut till höger när man får se Tommy Lee och de andra).

En annan låt med Dilana: http://www.youtube.com/watch?v=FcP_KPXlLQc&feature=related (detta klippet vill jag visar er för att denna låt är underbar redan från början och sen när Dilana gör den blir den bara ännu bättre!)


En annan sång jag vill dela med mig av är Plain White T´s låt Hate (I really don´t like you). Jag riktar inte låten till någon speciell, ser mer sången som ett bra sätt att förklara mitt kärleksliv, eller snarare bristen på det. Men den känns bra att lyssna på när man är lite nere och behöver peppas upp. Gillar speciellt början av refrängen; Hate is a strong word, but I really really really dont like you..; http://www.youtube.com/watch?v=zYMcKdufxQk


Butch Walker is my man.

OverandOut

Ain´t my fairytale

Sitter nu och lyssnar på musik. Insåg precis vilken stor del musiken är av mitt liv. Jag sjunger nästan jämt och överallt, i skolan, på jobbet, med eller utan sällskap, i duschen och i sängen. Överallt. Det finns nog inget ställe där jag inte kan tänka mig att inte sjunga. Men spela instrument kan jag inte. Möjligtvis Köp varmkorv på blockflöjt, Blinka lilla stjärna på piano och ett stycke ur Smoke on the Water på gitarr, både akustisk gitarr och på elgitarr. Men där tar nog min instrumentala förmåga slut. Men sjunga kan jag, faktiskt, och det är jag jätteglad över. Och det känns skönt att kunna glädja andra med min röst.

Funderade på hur min musiksmak förändrats under åren, sedan jag verkligen började ha musiken som ett intresse. Den absolut första CDskivan jag köpte var Spice Girls - Spice. Så jag började där som så många andra flickor gjorde 1996. Det var Spice Girls och Backstreet Boys som gällde. Stenhårt. Jag var Sporty Spice när vi uppträdde en gång i veckan hemma i byskolan. Och jag var hopplöst förälskad i Nick Carter. Jag var en riktig pojkbandfantast. Bytte sen ut BSB och Spice Girls mot Westlife, och fortsatte lyssna på smöriga ballader om lycklig och olycklig kärlek. Ballader överlag var my alltime favortie! Jag säger inte att jag ångrar det, jag kan fortfarande ta fram skivorna och lyssna på dem ibland, och det är faktiskt ganska kul att inse att jag fortfarande kan alla texterna..

Mellanstadietiden och början av högstadietiden dominerade faktiskt "gammal" musik, med andra ord 70- och 80-tals musik. Smokie, The Eagles och Rod Stewart var stora favoriter, likaså filmmusik från bland annat Grease och Dirty Dancing.

I åttan gick bytte jag genre och började lyssna mycket på techno och den typen av musik. Började även fatta tycke för vissa typer av hårdrock - rockballader. Än hade jag inte vågat ta steget till "riktig" rock...

I början av gymnasiet lyssnade jag väldigt mycket på radio, så det blev mycket radiohits. I ettan hade jag även en period då jag bara lyssnade på DAD. Sen var det mest blandad kompott. När jag senare blev tillsammans med A presenterade han världens bästa sångare för mig - Butch Walker. Honom kan jag fortfarande lyssna på utan att trötta på hans låtar, både låtarna och han är underbara! Under mitt förhållande med A insåg jag också vad jag hade missat alla år - rocken. Står fortfarande fast vid att jag inte klarar av tolv minuter långa elgitarrsolon eller sångare som bara står och skriker, men det finns guldkorn även i rockdjungeln, däribland Butch Walker och Sonata Arctica. Älska.

Och det ungefär där jag står idag, med Butchan och Sonata. Lyssnar självklart på mycket blandat också, har hittat många låtar som jag mer eller mindre avgudar, men Butchan lyser som en klar stjärna på min himmel.
Han vet sannerligen hur man berör..

image17

_____________________________________



Annars har dagen varit ganska bra. Insåg att mina inlämningsuppgifter i medicinen var tusen gånger svårare än vad jag trodde, men jag biter mig själv i läppen och sätter igång imorgon. Ikväll ska jag till och med läsa om cellens uppbyggnad och ämnesomsättning. Se om jag orkar med andningsapparaten också. Ska en sväng till farmodern imorgon också, fixa tvn. Handyman och hemmafru, kan det bli bättre?

Ikväll har jag varit på möte. Skulle egentligen bara suttit still, varit tyst och lyssnat, men moderatorn behövde lite hjälp med att se till att mikrofonen gick runt i salen till alla som ville göra sin röst hörd, så jag ställde upp. Trevlig uppgift faktiskt. Jag kan tänka mig att mina och moderatorns försök till levande charader var uppskattade :)

Ska väl hoppa i säng snart här nu. Orkar inte vara vaken mycket längre, och det är ju trots allt en dag imorgon också.

Idag ska ni få följa med på en nostalgitripp i mitt livs musikhistoria, så jag bjuder på klipp från YouTube, med Spice Girls och med Backstreet Boys.

Spice Girlsklippet blir Stop - eftersom det är den enda sång som vi i gänget fortfarnade kommer ihåg dansstegen till!; http://www.youtube.com/watch?v=maZAwq4k5rg .
För att visa den bästa sida utav mina barndomsidoler Backstreet Boys kunde jag inte välja en låt, utan det får bli tre. Först får jag presentera As Long As You Love Me, bara för att ;P: http://www.youtube.com/watch?v=8o-i1exXUO0&feature=user . Den andra låten med BSB får bli I Want It That Way och den har jag valt ut, både för att det var en av de första låtarna jag hörde med BSB och bara för att :); http://www.youtube.com/watch?v=AgH-jWCny9U&feature=user . Sista låten jag vill dela med mig av av Everybody (Backstreet´s back), bara för att jag minns hur väl den här musikvideon skrämde skiten ur mig, jag var ju inte mycket mer än 9 år när den här kom!; http://www.youtube.com/watch?v=Hb-q1XPNr7M&NR=1



Nu ska jag ta och krypa till korgs. Sweet dreams my friends.

OverandOut

Desirable

I fredags var det kalas för Madde som fyllde 20 igår. Först var det dags för skola, sen lite stan, lunch med E,S och M på Borggrillen och sedan gick vi hem till E och drack kaffe, funderade på kläder för kvällen och skvallrade. Sen skulle E jobba och jag gick upp till mamma för att se om hon behövde någon hjälp med sina arbetsuppgifter. Hade dock tur (?) för hon var klar så vi pratade lite och sen skjutsade hon mig till Madde. Satt där och pratade med min lilla tjej innan det var dags att göra sig iordning och sedan åka till Amie, där Madde och Amie stod för maten och jag stod för att underhålla Meia. Sicken lite söt tjeja. Mysunge :) Sedan kom Maddes bror och vi åt jättegod mat innan det var dags för lite öl medan vi tittade på Lets Dance. När det bara vara utröstningen kvar bestämde vi oss för att gå till Harry´s. Träffade några vänner som jag kände att jag var tvungen att samtala med, sen blev det bowling och mer öl att dricka. KilKenny rocks! :P

Vid tvåtiden var det dags att åka hem, mamma kom och hämtade mig. Somnade nästan med en gång när jag kom hem och vaknade på lördagen och var jättehes. Har ingen aning vad det kom ifrån, men jobbigt var det. Nu, en och en halv dag senare börjar det gå över och jag låter som normalt igen. Kroppen spelar en små spratt ibland.

Lördagen fortsatte med att jag agerade hemmafru (igen, borde kanske skriva det på mitt visitkort?) och hjälpte farmor och farfar med allmänt fix i deras lilla boning. Sedan gick vi hem, käkade och spenderade resterande delen av kvällen med att ta det lungt.  Idag har jag inte heller gjort speciellt många knop, jag pluggade lite matte, men sen blev det inte mycket mer. Skjutsade lillasyster till Kalmar, hon ska ju till skolan imorgon.

Själv har jag ju alltid måndagar och tisdagar ledigt från lärarledda lektioner i alla fall. Så två dagar hemma kommer resultera i mycket plugg, speciellt medicinplugg, och lite annat pyssel. Så dagarna blir nog innehållsrika, hoppas jag i alla fall. Möte imorgon igen, ska bli väldigt intressant.

Nu sitter jag här i alla fall, borde gå och lägga mig, men vill ju se slutet på Bröllopsfixaren. Finns det möjligtvis en Matthew McConaughey till mig någonstans?
..But I do know the curves of your face. And I know every fleck of gold in your eyes...


Aja, filmen är slut och det är nog läggdags nu. Kanske ska ta och läsa ut Läckbergs Tyskungen nu?

OverandOut

Bubbly

Eftersom jag är ett stort fan av syftningsfel (språkpolis javisst) vill jag visa ett syftningsfel som jag hittade;

Ölandsbladet:

Mindre poliser till Borgholm.

(Får bara poliser i Borgholm ha viss längd?)


Kom hem från jobbet för ett par timmar sen och har nu ägnat en stund åt att byta alla mina lösenord till alla mina internetsidor efter att bilddagboken blivit hackad. Funderar på vilka sidor jag är medlem, hoppas att jag kommit på alla. Jävla skitungar/töntar. Vad får man ut av att hacka och förstöra för människor? Snacka om för mycket fritid.

Jobbet gick i alla fall bra, litet tillskott i ekonomin. Lugnt idag, vissa dagar kan vara så jäkliga att man nästan vill fly fältet, men idag var det nästan för lugnt. Men men, det är synd att inte klaga.

Pratar med lillasyster om livets bekymmer. Fast nu börjar vi mer och mer flippa ur...



image13

När man går på en K-brunn ska man ju bli kär..?
Ska jag behöva hoppa sönder skiten för att det ska funka!?

Dagens YouTubeklipp blir med Magnus Betnér igen. Han är min kung! ;
http://www.youtube.com/watch?v=YMn2lLfebAs&feature=related

OverandOut


Chocolate desire

Hemmafru på hög nivå. Eldat och tvättat. Min tröjor fick lite specialbehandling eftersom de var tvunga att tvättas i 30 grader, så de fick även ett helt annat sköjmedel, det där nya som ska göra kläderna extra mjuka. Lyx, lyx :) Sedan blev det en maskin till innan torkskåpet gick igång. La in en maskin till, så nu väntar jag bara på att  torkskåpet ska bli klart så jag kan blir klar med tvätten idag. Ska ta och dammsuga lite sen också.

Känner mig som en riktig hemmafru idag, det enda som saknade i ramen är en man och tre barn att vara hemmafru till :)

image13


Nu sitter jag och dricker kaffe med en lätt touch av choklad, och tittar på ett spännande avsnitt av NCIS. Alltid lika spännande.. eftermiddagsunderhållning på hög nivå. Däremot hatar jag reklampauserna. Minns när jag var liten och det bästa som fanns var reklampauserna.. undra vad jag tänkte med då?

Ska börja träna nu, igen, för att få den där kroppen som alla tjejer vill ha till badsäsongen. Så jag tänkte att detta skulle bli året som jag verkligen fick den där kroppen, istället för att bara tänka och önska att jag hade den. Sist jag tränade var till balen och studenten, vilket fungerade med lyckat resultat. Kände mig både snyggare och i bättre form, sen vet jag inte om jag fick snyggare former, men det ska det bli ändring på nu.

Fast idag är en dålig dag att börja med det. Har ett sådant enormt chokladsug idag. Brukar inte få sådana sug, men idag är visst en sådan dag. Ska göra den där fruktsalladen som A gjorde till Tupperwarepartyt. Ringde pappa nyss, så han lovade att köpa hem det som behövdes. 

Ska väl gå och ta hand om resten av tvätten nu, sen får vi se vad som hittas på resten av kvällen, ska ju trots allt upp till skolan i morron, så det blir väl ingen jättesen kväll ikväll. Just det, skulle ju dammsuga också, kanske skulle göra det nu. Aja, får komma igång med det nu då.

Även idag har jag ett YouTube klipp som jag verkligen vill rekommendera. Idag blir det ett klipp fran Parlamentet, där Björn Gustafsson (den blonda söta) gör den störta prestationen! Vill även passa på att ge Johan Glans lite credit för sitt uttalande om Bambis mamma :D http://www.youtube.com/watch?v=IBxaREcqe14

Tyvärr är det ingen låt som tagit min dag med storm, men den låt just nu spelas på repeat i min rostromedial prefrontal cortex är Hero med Bonnie Tyler. Läste texten för en stund sen och nu har den fastnat.

OverandOut.

Hormonfree treats

Efter två timmar kom jag äntligen in. Länge leve sena/tidiga timmar! Höll på att ge upp där ett tag, men skam den som ger sig! Detta inlägg är därför skrivet om den 9/10. Detta inlägg är speciellt till alla mina trogna läsare som saknade något nytt att läsa, so enjoy!

Dagen började med en försovning, vilket resulterade i att jag kom iväg försent till E och var där en halvtimme senare än planerat. Men när jag kom möttes jag av en mycket glad liten tjej, M och sen av en glad E. Tycker fortfarande att det är tråkigt att du slutat läsa med mig, men det är ju skönt att vi träffas i alla fall :). Hursomhelst, E bjöd på kaffe (egenkomponerad ritual - både Eoch jag är kaffenarkomaner) och jag uppdaterade henne om min nuvarande livssituation, innan hon uppdaterade mig om hennes. Efter två koppar kaffe och två munnar som gått i ett var det dags för mig att bege mig till skolan (lagom tröttsamt) för att börja den mest spännande kursen den här terminen - Medicinsk grundkurs. Jättespännande lektion, ångrar inte valet över huvudtaget. 
          Efter en lagom introduktion för att komma tillbaka till skolan, tre timmar, åkte jag vidare till M och mitt lilla glädjeämne A. Idag var hon i och för sig ganska mammig, men ibland dög även jag :)

Efter en stund hemma hos familjen G/K åkte tre glada tjejer till A på Tupperwareparty. Eftersom detta var det första Tupperwarepartyt jag var på kan man väl säga att jag förlorade min Tupperwareoskuld. Det finns ju så mycket som man kan tänka sig att köpa för framtida bruk, men tyvärr satte sig ekonomin på tvären. Annars var det en jättetrevlig stund, med trevliga människor, hundar och ödlor. Tack för den jättegoda fruktsalladen A!

Imorgon har jag ännu en ledig dag, innan upprop och skola på riktigt igen. Så imorron blir en riktigt hemmafrudag;

- Tvätta
- Elda
- Städa av
- Utfodring av familj

Måste även försöka få tag på en Kemi B bok och en Medicinsk grundkursbok. Någon som har någon av dessa?

Funderar på om jag ska ta denna blogg ett steg längre och börja lägga in länkar till mina favoritklipp på YouTube och berätta för världen vilken låt som varit min under dagen, båda alternativen med en tillhörande kommentar. Ni kanske inte alltid både kan få kakan och äta den, men idag känner jag mig generös.

Dagens YouTubeklipp måste vara ett av min nya favoritartist/ståuppkomiker Magnus Betnér, bara för att det är han: http://www.youtube.com/watch?v=XWTAq31P-l4

Dagens låt måste vara Run To The Water - Live. Denna låt har spelat sönder mina högtalare i bilen idag och vissa delar av texten passar ganska bra in på hur jag känner just nu. Sen är musiken bara helt underbar och därför får den dagens guldplacering.

Detta har varit en bättre dag.


Har hört att detta är en snygg bild på mig, vad säger du?

OverandOut

RSS 2.0