Halloweenkostym, personkryss, nya kärleken!

Ortopedi stod på schemat idag. Bra föreläsning som höll på hela dagen, men det kändes som ett litet kick! Lunch med mina härliga tjejer, sedan ner på stan för att handla nya block och en ny häftapparat. Min gamla har nämnligen valt att bege sig till häftapparathimlen. Efter att jag handlat det jag egentligen åkte ner till stan för att fixa, tänkte jag att jag skulle gå och kolla om jag kune hitta lite grejer till den stundande halloweenfesten vi ska ha. Och visst gjorde jag det! Nu är nästan allt som jag tänkt att spöka ut med mig med. Har tom bokat upp lillasyster i slutet av oktober för att få lite hjälp! :)


Vet inte om jag sagt det, men jag ställde upp i kommunvalet hemma på ön i årets val. Jag var ganska säker på att jag inte skulle komma med i kommunfullmäktige, så det jag tyckte skulle vara mest spännande skulle vara att se hur många personvalsröster jag skulle få. Och eftersom det varit "valkaos" i år har det tagit en halv evighet innan personrösterna blev räknade hemma i gamla kommunen (jag har ju flyttat till en annan kommun nu, men ställde upp i min gamla kommun). Men, ikväll när jag kollade igen hade det äntligen blivit klart! Och jag hade fått fem personvalsröster! Fem små kryss bara till mig! Fem fantastiska människor som röstat på mig! Så till er fem; TACK TACK TAAAACK!




Sen är det dags att presentera min nya kärlek.
Och har du inte provat den, gör det!
Jag har hört att den smakar som Oreos.
Jag har inte ätit Oreos, men jag kan säga att chokladen är makalöst god!


Make Up Store

Precis hemkommen från Make Up Stores mingelkväll. Bjöds på vin och alkoholfritt, mingel bland alla hyllor och lite nytt smink blev införskaffat. Det är ju inte riktigt priser som passar en students plånbok, men det håller ju en halv evighet!

Så nu har det blivit en kvällsmacka med ost och paprika, nu blir det House, sedan sängen.

Storm på östkusten!

Nu har det blåst i två dagar så man tror att sjuvåningshuset ska ramla omkull och blåsa bort. Usch och fy, vi fick en riktigt höst i år också! Tycker bara en kunde väntat tills jag hittat en snygg höstjacka! :)

Har inte mycket tid att skriva nu, ska iväg på klubbkväll med min syster på Make Up Store och mingla lite. Skönt med lite systramys mitt i höstrusket.

Sii ju lajter!


Mors födelsedag!

Idag fyllde min mamma år och det valde syskonen och jag att fira med middag och tårta hemma hos mig. Mor fick blommor och Jack Johnsons senaste skiva, vilket hon blev väldigt glad över! :) Så medan jag och syster gjorde mat lyssnade vi på den nya skivan och pratade lite strunt. Efter god mat och kaffetår med tårta satt mor och jag och pratade en stund, pratade lite tavelhängning och sånt. Mamma och lillebror åkte runt halv åtta, syster var kvar till strax efter nio, så vi tittade på IDOL och bedömde det lite efter vår egen förmåga. haha!

Nu tittar jag lite på Lite Sällskap, men jag tror snart att jag kastar in handduken och går och lägger mig.

Dagens låtar;
Rascal Flatts – Bless The Broken Road

Jack Johnson – You And Your Heart

Malin Wollin

Sen en tid tillbaka har jag läst Malin Wollins blogg Fotbollsfrun.

Och jag måste säga, den blir nog bara bättre och bättre för varje dag! Malin har ett asskönt sätt att skriva (jag vill också kunna!!) och sättet som hon tacklar alla de kommentarer hon får från folk gör att jag får ont i magen av skratt varje gång! För jag kan inte låta bli att tänka; Om man nu tycker att Malin skriver så förbannat dåligt, om helt fel saker och att man stör sig på vad hon tycker - Sluta läs hennes blogg då! För om du inte vill bli provocerad har du ett val att låta bli. (Sen tror ju jag iofs att folk egentligen gillar Malins blogg, men att de är sådana surkatar som måste ha något att gnälla över, för det går ju fan inte att vara glad heeeeeela tiden - och något måste man ju faktiskt klaga på!) Och jag förmodar att det är vuxna människor, som inte växt upp under en sten i de djupa småländska skogarna, som läser hennes blogg borde väl de förtusan veta att alla människor får tycka som de vill. (eller så har jag helt fel och så är det jag och ett gäng vandrande pinnar som läser Malins blogg).

Eller? Är det jag som missuppfattat det? Så kanske är fallet, men jag tycker i alla fall att Malins härligt ironiska sätt att se på samhället och det som händer runt omkring oss är galet roligt! Och jag hoppas för allt smör i Småland att hon aldrig slutar blogga (eller ja, ialla fall inte de närmsta hundra åren). Bli folk provocerade är det deras problem. Och helt ärligt, vill man läsa något som upprör kan man väl läsa en bok om andra världskriget, förbanna sig över att Sex and the City 2 inte kommit ut på DVD än eller att Facebook lade ner ett par timmar i förrgår.. det är ju upprörande på riktigt.. 


You rock Malin!

Senaste nytt på Aftonbladet..

Just nu: Problem på Facebook.

OH NO!
Hade vi "val-kaos" i den här landet eller?

JA, FÖR FAAAAACEBOOK FUUUNKAR IIINTEEEE!


(haha!)


Idag är det torsdag.. eller onsdag? Eller?

Har fullständigt tappat bort dagarna. Vet knappt om det är dag eller natt, ännu mindre vilken dag det är. Men nu har jag kollat efter och sett att det är onsdag. Imorgon är det ledig dag från skolan. Dagen bjuder på jobb på eftermiddagen och en eventuell ny bekantskap på förmiddagen. Än vet jag inte om det blir så, så det återstår att se imorgon. Annars blir det att plugga på PVK, syrgas, sugning, skriva föreläsningsanteckningar och lite annat smått och gott jag kan hitta på. Jag behöver inte vara sysslolös i alla fall! :)

Nu ska jag nog ta en tidig kväll, springa igenom duschen och gå och lägga mig.

Tackochadjö!

19 september: Västkusten, valvaka

Sitter i en etta i Kållered och väntar på att tiden ska gå. J åkte till jobbet för 45 min sen, och mitt tåg går 11.28 härifrån. Även om jag är i Kållered, där allt är lika grått som en regnig novemberdag i Borgholm så inser jag än en gång varför det är hit jag vill flytta när jag är klar med utbildningen. På något sätt känner jag mig lika hel i Götet som jag gör hemma i byn på Öland. Är hemma på östkusten igen vid 16 tiden om tågen går som jag vill. Igår höll det på att gå och fanders, men det gick änså tillslut. 10 minuter sena till GÖteborg, men väntetiden innan tåget ut till Kållered gick var 20, så det gick ju vägen ändå.

Blir valvaka i kväll också i Borgholm, ska se om vi får styra en period till. Kandiderar irå också, och det vore kul att se hur många personröster jag får. En vore kul i alla fall. Men vi får se. Det är ju en speciell känsla att sitta där och prata, heja lite i smyg och sen gå hem med vinst i protokollet. Vi får se hur det blir, men spännande kommer det att bli i alla fall.




Feel like a million bucks!

Dagens sång. För ibland är det allt bra lustigt.
The Pretty Reckless – Nothing Left To Lose

Dagen efter..

Jisses vilken kväll det blev igår. Tentaslask utav Guds nåde! Efter förfest hos G bar det av till Harry´s där vi sjöng kareoke och dansade, vissa längre än andra :) Jag gav faktiskt upp redan vid 12snåret eftersom jag hade så fantastisk ont i mina fötter (inflammation/infektion i ena stortån + högklackat = AJ!). Men vi hade skitkul! Idag mår vi alla som vi förtjänar, och jag tror att jag är den som klarade sig bäst ur slasken (Jag mådde alltså bäst när jag vaknade! :)). Och visst hade vi anledning att fira.
Vi blev alla godkända på den muntliga examinationen!

Eftermiddagen bjöd på introduktion i neurologi (något jobbigt så här dagen efter, haha). Intressant absolut, men jag måste säga att det var lite svårt att hänga med!

Inatt blir det en lugn och tidig natt, imorgon bitti följer fortsättningen i neurologi och på kvällen blir det bio - Residence Evil med tjejerna!

Nu ska jag äta något innan jag ska skriva rent dagens föreläsningsanteckningar.

Ha en bra torsdag alla mina vänner!


Caseexamination, Tentaslask!

Klev in något nervös vid 13.00 i examinationssalen. Kom ut 45 minuter senare och kände mig ganska lättad! Det gick nog fasiken vägen! Imorgon får jag vet säkert, men det känns bra! Räckte upp handen på nästan alla frågor och fick min beskärda del av frågorna. Svarade totalt galet på en fråga, men kom på mig själv med det.. "Nu är jag ute och cyklar va? Haha, ja, okej.." Haha! Men, jag tror inte att det spelade någon större roll. Men visst, det är lite spänt inför imorgon.. måtte jag klarat det. Ja, men det har jag!

Hur som helst, idag firar vi examinationen med tentaslask. FFFF (föräldrafri förfest) hos G, sedan till O´Learys för kareoke och sedan VOLYM på Harry´s. Kommer bli en kalaskväll!

Nu ska jag åka och hämta cykeln, den har varit på uppustning hos farbror cykelmekaniker!


Caseexamination, städning och förväntan

Examination imorgon. Har suttit halva dagen på biblioteket, men orkade inte mer sen. Känns som om jag kan det ganska bra nu.. eller ja. Jag kan väl det så bra som jag behöver. Hoppas jag :) Men, det får gå som det går. Ska titta igenom studiehandledningen igen, och kolla så jag inte missat något. Det vore ju inte helt okej.. :)

Har tagit tag i städningen idag också, äntligen. Mellan varven ser det verkligen ut som ett bombnedslag här hos mig. Men nu är det dammsuget (heter det så?) och fint! Det är egentligen bara köksbordet som fortfarande ser ut som en krighärd, men jag vet inte riktigt var jag ska lägga det istället.

Förväntan är så där lagom stor inför helgen. Lite spänd, men samtidigt känns det lika naturligt som att gå upp efter en natts sömn. Hoppas nu bara att det blir som jag tänkt mig. Fast. Det blir ju aldrig som man tänkt sig :P

Nu ska jag fortsätta titta på idol, sedan blir det sängen. Imorgon ska det shoppas skor med lillasyster innan examinationen.

veckatrettiosex

Den här veckan har jag verkligen hållt igång sju dagar! Tentaplugg och KTCövningar har bytt av varandra måndag-fredag och sen har jag jobbat hela helgen. Tog lite helg idag vid 15.30 när jag åkte hem till mamma för att träffa henne, för nästa vecka är det fullt upp hela veckan;

Måndag: Tentaplugg och pediatrikföreläsning. Bio med G; I rymden finns inga känslor.
Tisdag: Tentaplugg - och om vi har tur - patologbesök!
Onsdag: Examination som ska firas med tentaslask på kvällen.
Torsdag: Föreläsning om något spännande!
Fredag: Föreläsning om något annat spännande. På kvällen bio igen, denna gång med J och G; Premiären av Residence Evil i 3D.
Lördag: 11.57 bär det av mot Göteborg! :)
Söndag: Hem från Götet och sen börjar vi om igen.. :)

Funderar på om jag ska se klart Mamma Mia och sen krypa till korgs. Ja, det får nog bli så. Det är ju en dag imorgon också :)


Torsdag

Examinationen i lungfunktionsundersökningar och cirkulationsjukdomar börjar närma sig. Det känns som om det börjar reda upp sig i huvudet nu och att jag börjar få koll på vad PEF, MVV, FEV, TLC och VC och allt vad det heter är. Snart ger vi nog oss också på hjärtat, men det känns som om jag kan det bättre än lungfunktionsundersökningarna. Bläha! Just nu önskar jag att det var onsdag em nästa vecka, så examinationen var över! :)

KTC idag. PVKsättning. Gick ganska bra redan från början, men det känns lite klurigare än både venprover och injektionerna. Så det blir mycket träning på KTC innan den examinationen stundar. Allt måste ju klaffa! :)

Nu blir det snart Halv åtta hos mig, men innan dess ska jag en tur till soprummet och slänga lite grejer. Så nu blir det att skynda sig!


Första venprovet!

dsc01061 (MMS)

Tack tack tack J för lån av arm och totalt coollugn! :D GUD SÅ BRA DET GICK! Jag har varit alldeles till mig hela dagen :) Venprov, here I come! :D Har spenderat dagen på KTC och tagit både venprover och kapillärprover. Har även injicerat NaCl (koksaltlösning) i raring och fått tre injektioner själv! Vilken dag det varit - och allt gör vi på vår fritid! :)


Igår hade jag..

..en ganska schyst solnedgång utanför mitt fönster.



 

Den roligaste reklamfilmen på länge

Det är inte den bästa som någonsin gjorts, men den ligger lätt på min topp 10 av roliga reklamfilmer!


Injektioner

Andra dagen på KTC. Igår fick vi träna på att ta ven- och kapillärprover vilket gick väldigt bra! Igår blev det bara på låtsatsarmar, raring och jag hann aldrig att prova på varandra. Men idag blev det andra bullar. Först tre timmar träning på små kuddar, först träna att dra upp läkemedel i sprutan, byta kanyl och sedan injicera subkutant (under huden), intramuskulärt och så fick vi prova på insulinsprutor. När vi hade slutat jagade J ifatt oss och sa att de skulle prova att injicera på varandra, så jag och A hängde på för att kolla. Det slutade med att jag, A, J, G och S provade våra nya kunskapen på varandra och injicerade koksaltlösning för glatta livet! SÅ JÄKLA HÄFTIGT! Äntligen har man fått göra lite "riktiga" sjuksköterskegejer! Härligt, härligt, härligt!

Lunch sedan på Akademikrogen och nu sitter jag och fördriver tiden på biblioteket. Ska ta mig hemåt nu, ringa bovärden och sedan fixa med lite städ.

Ska försöka att kurera min förkylning också. Jag får ju inte bli sämre nu bara!

Tackochhej!

RSS 2.0