Vi hittade..

... en konstig räka i fredags. Vi har funderat fram och tillbaka på den här lille krabaten. Är det ett egentligen utdött djur? Är det en helt ny art? Är det en helt vanlig räka som har ett genfel och är missbildad? Eller är det en räka som är trött på att vara som alla andra och vill vara liiite coolare än alla de andra räkorna?

Jag satt två timmar igår och googlade på min lille räka. Sökte på "ovanlig räka", "konstig räka", "ovanliga djur". Helt plötsligt kom jag in på google earth bilder som var lite häftiga, men det var mest för att jag tröttnade på att leta efter något som jag inte kunde hitta. Så jag drog iväg ett mail till Börje. Börje är programansvarig på biologiprogrammet på universitetet där jag går. Jag tänkte såhär; "Om någon kan veta detta så borde denne någon vara Börje." Så nu har jag lagt all min tilltro till vad jag hoppas är Börjes kompetens gällande konstiga räkor.

Vet du vad det är för en liten krabat? Den där badass-räkan som ligger längst fram..?



(tilläggas ska att räka fortfarande ligger i frysen. Vi hoppas på att bli rika på den, haha!)


En lyckad Waubabeipaj

Det blev bra igår.
Jag lyckades i och för sig karmelisera några rabarberbitar,
men mannen blev nöjd i alla fall. :)



Nu ska jag gå ut och sätta mig på balkongen och försöka plugga lite. :)
Ha en bra dag allesammans!


Waubabeipaj

Waubabeipaj måste läsas ut på bredast ölänska för att man ska förstå vad det är jag ska bjuda mannen på ikväll. Men eftersom jag är på så bra humör idag och eftersom allt hittills har gått enligt planerna så kan jag avslöja att waubabeipaj är rabarberpaj! Jag har till och med lyckats att göra vaniljssås helt from stratch idag, utan att det smakar något annat än vaniljsås!

Så nu har jag dukat fram finporslinet (Berså-tallrikarna såklart) och väntar på att mannen ska komma. Waubabeipajen står i ugnen och är klar om cirkus 20 min :) Hoppas nu bara att den smakar minst lika bra som vaniljsåsen. Jag lovar att bilder kommer!

Ha en bra dag! :)


Ny kurs

Idag startade nya kursen. Men den har ett så långt och ganska tråkigt namn att jag inte kommer ihåg det. Något om etik och teori och modeller. Vi får väl se. Det känns som en liten (läs ganska. Nej förresten, läs AS-) dryg kurs, som säkert är jättenyttig, fast vi inte kommer fatta det förrens efteråt, men just nu vill jag bara ha sommarlov. Jag vill vara ledig litegrann, och jag vill jobba och tjäna pengar. Jag vill vara med honom och jag vill resa. Så det så. Men vi tar en vecka i taget, och vips så kommer det vara sommar.

Nu ska jag äta en smörgås från Öland och dricka kaffe från Gevalia, sen ska jag till gymmet och träna bort det igen :)

PS! Våren är underbar här på östkusten! :D

RSS 2.0