The End of 2008

Så har ännu ett år passerat i våra liv och man har redan blivit ett år äldre och ett år visare.
Tänkte att jag skulle göra en liten vacker flashback om vad som hände mitt 2008.

Början av året hände inte så där vansinnigt mycket. Jag pluggade upp betyget på Komvux samtidigt som jag jobbade extra både som vårdbiträde, lärarvikarie och lokalvårdare. Började faktiskt rejält tröttna på skolan och alla böcker, dock fanns det vissa klasser som lockade mer än andra. Läste bla medicinsk grundkurs, matte och fysik, där den förstnämnda var den absolut roligaste! När vi sjungit Den blomstertid nu kommer och skolan var slut stod jag redo att jobba hela sommaren lång. Då jag hade lovat, för att minimera mitt dåliga samvete att jag bytt ålderdomshem, att hoppa in och jobba även på det gamla stod jag tämligen med jobb upp över öronen hela sommaren. Hade dock en fantastiskt rolig sommar tillsammans med mina arbetskamrater.

Dock får inte mina vänner utanför jobbet glömmas; A, E, E-L, J, A och alla de andra som förgyllde min sommar tillsammans med mig på Pubben i Borgholm. Det hade redan varit en av de skönaste sommrarna på länge, vilken senare skulle bli ännu bättre. Efter att jag packat ihop bussarongerna och tackat för mig den sommaren återstod två veckor "sommarlov" innan lärlingspraktiken på Folktandvården i Borgholm skulle börja. Hade först tänkt mig att de två veckorna skulle bli lugna och sköna så jag kunde vila upp mig innan den stundande pratiken, men detta fick en ganska kasig vändning då jag bestämde mig för att följa med Ostindifararen Götheborg och segla en vecka. Mer om mitt äventyr där kan du läsa här; http://kallamighanna.blogg.se/2008/august/ostindiefararen-gotheborg.html. Efter själva resan blev det ett litet besök i Ystad där Götheborg skulle lägga till veckan efter jag mönstrat av. I september blev det även Hönsafesten i Göteborg, dit jag och E bilade. Underbar fest som skulle bli början på något som kan bli mycket bra! Träffade L under min fantastiska resa ombord också och som jag fortsatt att träffa sedan dess. :) Min praktik på Folktandvården började också i september, och jag kommer att vara kvar där tills sista januari. Kalasjobb det!

Under året som gått har jag också hunnit med följande; 
- Drog iväg en helg till Paris i april tillsammans med syster och moster, underbar resa! 
- Ett mycket trevligt sexparty hos min väninna E
- En kalastrevlig 20-årsfest
- 4 fantastiska stundenter
- En snabbsväng till Öland Roots
 och
-Rix FM Festival i Kalmar. 
Jobbade även nästan hela sommaren på det ålderdomshem jag sökt som första val och fått!


Sammanfattningsvis kan jag bara säga att året varit överlag bra, har varit med om så mycket fantastiska saker.
Fick ett sms här nyss av A; Gott nytt år! Hoppas 2009 blir ett av dina bästa år!

Jag kan inte mer än instämma. Jag hoppas och tror att 2009 kommer att bli ett mycket bra år.
2009 ska välkomnas med glädje och tillförsikt!

å, jag vill ta tillfället i akt, med kalasklänningen på och champangeglaset i handen, att önska alla mina vänner, min familj, han, alla andra jag känner och alla de jag inte känner;

Ett Gott Nytt År 2009!

OverandOut

Dagen efter annandag jul

Julafton har jag ju redan berättat om, och lite av juldagen också även om det sen på juldagen skulle visas sig bli fullständigt annolunda än vi tänkt oss. Pappa och jag satt och pusslade när A ringd eoch frågade om vi var på väg ner till Borgholm och bowlingen. Berättade att vi tänkt att åka vid halv 9 snåret eftersom vi skulle samlas vid 9 nere vid bowlingbanorna. A skulle upp till köpingsvik, men jag sa att hon gärna fick komma hem till mig så kunde vi åka ner tillsammans till Borgholm. Sagt och gjort, hon bestämmer sig för att komma och vi fortsätter lungt och stilla hemma att pussla. En stund senare ringer A och säger att hon kört av vägen i en snorhal kurva. Pappa och jag beger oss iväg för att se om vi kan få upp bilen ur diket. Det skulle krävas två stora bilar och en stor traktor inna bilen var på vägbanan igen. Detta tog sin lilla tid så vi ringde Borgholm och sa att vi inte skulle komma och bestämde oss för att åka hem och ta det lungt en stund istället. Men icke, pappa tyckte att vi visst borde dra ner och ha kul så vi fick skjuts ner till Borgholm och sen dansade vi natten lång på Harry´s! Det blev en mycket trevlig kväll! A klarade sig bra också!

Igår blev det ännu en julafton tillsammans med mamma :) Började med att vi kom dit efter en något stressig mellandagsrea, där jag bara hittade ett enda plagg (!). Brukar alltid hitta massor med snygga kläder, men inte i år. Men men, det känns inte som om det är hela världen! Kom i alla fall hem till mor där halva huset gick på halvfart, eftersom det hade gått någon säkring i elskåpet, så vi fick gå in till grannen och laga maten. Tack grannarna! Sedan blev det julbord för tredje dagen i rad, men det var gott i alla fall. Både Jansson, köttbullar, prinskorv, lax och allt det där andra goda!

Efter maten blev det en powernap och sedan julklappsutdelning. Kanonbra presenter - bästa månste ha varit PS2 med både SingStar och Guitar Hero! My mother is the best! <3

Idag har vi mest tagit det lungt, var inne en sväng till i stan. Drog till IKEA och gick runt och strosade, lillayster och jag. Pappa och lillebror är på fotbollscup i Nybro, och ingen vet riktigt när de kommer hem. Om de går till final kommer de inte hem förrens midnatt eller något :D

Funderar på att gå och läsa en av de böcker som jag fick i julklapp, innan det är dags för Körslaget.

So long katten!

OverandOut

Julafton

Så har redan julafton passerat och vi är redan 17 minuter in på juldagen.

Julafton började med att jag vaknade utvilad och pigg vid 08.30 då klockan ringde. Upp, fixade till min frisyr och gjorde mig i ordning innan jag skulle vara i kyrkan vid 10 för att genrepa inför julaftonsgudtjänsten klockan 11. Folk började som vanligt strömma in redan vid halv 11 snåret och när kyrkklockorna dånade vid 11 var kyrkan fullsatt som vanligt. Gudtjänsten flöt på bra, prästen var helt okej och vi sjöng våran julsånger. Det gick tyvärr bara hyfsart, dels för att vi saknade många i kören på grund av sjukdom och att de var bortresta, dels för att de flesta av oss som kom också var ilte halvkassa i rösten. Men vi gjorde vårt bästa och det är ju faktiskt bara det som räknas. Efter gudtjänsten var det dags att åka hem. Syster och jag tog ena bilen hem och började på att koka ägg och skala potatis till potatisgratängen och Janssons frestelse. Lite senare kom pappa och lillebror hem, de hade varit och lämnat en julklapp till lillebrors flickvän.

TILL MIN STORA GLÄDJE FÖLL DET ÄVEN NÅGRA FLINGOR SNÖ IDAG!

Kalle Anka som vanligt klockan 15, tyvärr missade jag tomtens verkstad, men hann med både Robin Hood och tjuren Ferdinand. Alltid lika kul även om jag nu börjar inse att det straffar sig att ha en lillebror som tittar på Disney Channel 365 dagar om året. Det blir helt enkelt inte lika kul då, men ändå sitter man där. Kommer berätta mer om hur jävla konservativ jag är när det kommer till julen.  Efter Kalle Anka kom farmor, farfar och farfars bror hit och vi började kvällen med varsin kopp glögg, för min del bara med mandel då jag verkligen inte, och då menar jag verkligen INTE, tycker om russin.  Fortsatte sedan med att pyssla med maten och att få fram det kalla till bordet. Väl framme bjöd vi till bords och alla tog för sig av både kalla köttbullar, skinka, ägg, fyra sorters sill, korv, leverpastej, rödbetssallad, gravad lax och rökt lax, slarvsylta och bröd, kex och knäckebröd tillsammans med tre sorters ost. I och för sig redan mätt efter det kalla bordet bjöd det på potatisgratäng, Janssons frestelse, köttbullar och prinskorv. När vi allesammans hade ökat vårat midjemått med ungefär tre meter (det känns i alla fall som det!) valde vi att vänta med ostkakan jag köpt till efterrätt. I stället tog vi det lungt, alla gjorde lite vad de ville. Precis när vi började undra om vi varit tillräckligt snälla iår för att tomten skulle komma och gästa båran stuga, knackade det bestämt på dörren. Jag utrustade mig med kameran medan lillasyster öppnade dörren. Och där var han. Den rödklädda gestalten alla barn (även de stora barnen) väntar på varje jul efter Kalle Anka. Tomten. Och jag vet, även om julen från början firades till åminnelse av Jesu födelse, så har julen blivit ett kommersiellt jippo. Återkommer till det också sedan. Lillebror hade gått ut och "köpt tidningen" så han missade de tindrande ögonen på mig och min syster (okej, de kanske inte tindrade sådär fasansfullt mycket, men vi försökte i alla fall). Efter att tomten delat ut julklapparna han hade i säcken var han tvungen att gå igen, han har ju faktiskt många barn att besöka en dag som denna. Lillebror kom tillbaka en stund senare och fick då dela ut de julklappar som låg under granen.

När alla julklapparna var utdelade började vi i samlad trupp att öppna, alla på sitt håll. Vet egentligen inte riktigt hur mcket som vi såg av varandras julklappar, men våra egna har vi i alla fall koll på. I år måste jag säga att vi alla lyckades mycket bra. Det blev något lakan och någon tröja som behöver bytas men sedan var det inte mer. Mycket lyckat vill jag påstå.

Efter det spelade jag, lillasyster, farmor och farfars bror Så det kan låta, vilket hade en mycket lyckad utgång för mig och farfars bror. The orange team rules! Från och med nu ska jag alltid vara orange när jag spelar det! Senare blev det en omgång av Geni, vilket inte gick lika lyckat som jag trodde det skulle göra för min del, men men, skam den som ger sig. Strax innan jag hamnade här lyckades jag ha fått upp modet och utmanade pappa, vilket också skulle visa sig inte var det mest smarta draget jag gjort ikväll. Men det är ju trots allt julafton, så jag kan leva med att förlora mot pappsen då.

Nu till allt som jag skulle återkomma till. Först och främst vill jag berätta att jag är sjukt konservativ när det gäller jul. Har först och främst några grundläggande regler;
- Granen ska kläs kvällen innan julafton.
- På julafton går man i kyrkan klockan 11.
- Julhelgen är man hemma med familjen.
- Man samlas framför tvn kl 15 och slår på ettan för att se Kalle Anka, vare sig man vill eller inte.

Tycker inte att det är helt konstiga grejer jag håller på. Jag är inte en person som är ute och festa på juldagen, även om jag iår lovat att följa med och bowla på juldagen (vilket jag ser fram emot). För mig är julen en familjehögtid som ska spenderas med - precis - familjen.
 
Julen för mig är en tid då man ska sitta hemma tillsammans med de som betyder mest, en tid då man faktiskt har tiden att bara sitta ner och reflektera över det gånga året och det som verkligen betyder något för en; föräldrarna, syskonen, far- och morföräldrarna, vännerna, jobb, skola - det som får livet att vara en dans på rosor. Skönt nog för detta mig rakt in på mitt tycke om dagens jul. Det är superstress om att hitta de perfekta julklapparna redan i slutet av oktober (som helst ska kosta en halv förmögenhet också), det ska göras mat som räcker till långet efter trettonhelgen osv osv.. När väl julafton kommer är ju alla redan så jävla trötta på julen att de bara vill kräkas på den perfekt griljerade skinkan, svepa glöggen och gå och lägga sig. Vad har hänt med den julstämning som fanns för 10 - 15 år sedan? Då man var så exhalterad att man inte kunde sova den 23 och sedan kunde vara uppe till annandagen bara av blotta förtjusningen av att julen hade kommit. Visst, man var yngre, och kanske de har med åldern att göra eftersom man mer och mer får insikt i hur pressande och stressande julen faktiskt är. Nästa år vill jag ta bort alla krav på julklappar och bara njuta av julefriden som stilla sänker sig ner över vårt avlånga land när stressen och pressen lagt sig tillsammans med min familj. Det är jul för mig. När man tar det lungt, njuter av stunden tillsammans med dem man älskar. Den känslan kan inga julklappar i världen ge mig.

Nu tänker jag gå och lägga mig, njuta av det lugn som faller över huset innan stressen imorgon börjar igen. För någonstans i mig finns den kommersiellt ådran. Det är julrea imorgon. Känns lite halvfalskt att först sitta och prata om att man ogillar stressen och pressen som julen för med sig och samtidigt mentalt förbereda sig på julrean.

Min enda önskan är bara att själva julafton blir en lugn, rofylld dag fylld med eftertanke.

God Jul allesammans!

OverandOut

RSS 2.0