Tentadan


Förkyld som aldrig förr. Jag har inte varit sjuk på säkert 2 år sedan sist (och innan dess var det nog 11 år sen jag var sjuk) men just idag eskalerade förkylningen till nya höjder. På tentadan och allt. Åker och gör G- delen i alla fall, så får vi se om nervcellerna kopplar tillräckligt väl för VG-delen också.

Innan blir det tapet och mattval till nya lägenheten :)

Nu ska jag läsa lite på VG-artikeln, sedan är det dags att åka.



Sorry Asse, Svesse var det ju! /Din Gud Hasse :)

Tjo.


Dan före dan före tentadan

Nu börjar det närma sig tenta och jag är inte det minsta pepp på det. Känns som om inget fastnar i skallen på mig och som om det är något jag missat att lära mig. Men jag har ju en dag till på mig, så det ska nog gå vägen. Ska göra en testtenta idag och sedan en imorgon, och därimellan blir det en jäkla massa plugg. Ska skriva teorier, begrepp och annat skit tills jag kräks på det. Usch, nu vill jag ha sommar. Men men, det är bara den här och en kurs till nu, sen är det "sommarlov". Då blir det jobb och mysigt i nya lägenheten, längtar efter att få flytta in nu! De ska väl först ta och tapetsera om hela lägenheten och lägga nytt golv i sovrummet (TACK!!), sen åfr jag flytta n. Måste bara veta hur lång tid det kommer att ta innan jag får nycklarna och kan flytta in sängen!



Lillasyster operades idag, så jag var inne och hämtade henne efter operationen. Sedan vi kom hem har hon bara legat på soffan och jäst, lite små groggy efter anetestin och så. Det roligaste var när vi satt i väntrummet och väntade på hennes läkare och hon hörde något som lät som en sug. Då flög hon upp ur stolen och sa, högt och tydligt; "Det där måste jag gå och kolla på!". Haha, både mamma och jag sa att det kanske inte var hennes smartaste idé idag och hon satte sig snällt igen! Haha! Men väl hemma gick hon och la sig på soffan och vaknade nyss. Då blir det lite uppassning på henne :)





Nehe, nu måstr det bli lite mer plugg här innan det är dags för Grey´s ikväll. Det ska jag ta mig faan inte missa :)

Ja just det! ANNA!!! Om du läser detta innan valborgsmässoafton kl 12.00 så får du gärna svara på smset jag skickade till dig! Go Asse!

Tackochhejleverpastej


Pluggdag.

Idag ska jag försöka ta mig i kragen och plugga lite på etik och filosofi inom omvårdnad. Är dock lite osäker på vad jag ska plugga på, men det ordnar sig nog. Läsa ut Birkler och Malmsten kanske? (Eller inte?). Får ta och göra en gamla tenta och utgå ifrån den.

Sen får det bli lite Centerjobb också. Känner mig lite overksam :S

Hade hoppats på att solen skulle skina idag, men det är grått och tråkigt ute, så det går inte att sitta ute och läsa.
Det blir helt enkelt till att sitta här inne med Spotify och Jack Johnson.

Tycker verkligen inte om att det går så segt att hitta orden nu för tiden. Förut kom de som ett rinnande vatten och jag kunde skriva, skriva, skriva. Men nu - Word´s dont come easy.. :P

Nähä, Mot litteraturen... och vidare!



Om jag ändå hade lämnat kvar henne i Borgholm..

.. tänk vad lugnt och skönt jag hade haft det då. :) (Nä då.. hon fyller väl sin funktion här hemma också, haha!)

Körde på en hare idag, inte lika kul :(

Imorgon blir det plugg, plugg och åter plugg. Ska även försöka att hinna med lite andra grejer med, som sommarjobbsfix, lägenhetsfix och lite annat smått och gott. Snart är det dags för sängen, men innan blir det lite internetsurfing.


Tack och godnatt!

TUSEN TUSEN TACK MATILDA!

I måndags fick jag ett mycket fint paket på posten. Lillasyster var mycket spänd på vad som låg i och hoppade runt i en ring när jag kom hem och vrålade; ÖPPNA!!

Sagt och gjort. I kuveret låg detta underbara armband från Matilda!



Gissa om jag blev glad! Lappen sitter på min vägg och armbandet har bott på min arm i veckan!

Tusen tack Matilda, jag blev jätteglad för det! :)


Äggröran 2010

För att rensa huvudet från allt som har med farmakologi och läkemedelsberäkningar nu tänkte jag äntligen gör ett inlägg om årets äggröra.



För er som inte vet vad Äggröran är, så är det som en påskfestival hemma i min by med lokala utställare, matdistributörer, konstnärer och musiker. Festivalen äger rum på påskafton. I år var det andra året som vi hade anordnat denna festival och det blev en lika stor succé som förra året! Första året hade vi räknat med att det skulle komma ca 1500-2000 personer, men vi tror att siffran landade på mellan 5000 och 7000 besökare förra året. I år var vi inte sämre och vi tror att det kom ca 5000 besökare!

Min roll i denna röra har varit att vara "äggledare" för Chicken Maniacs å de Nykläckta, främst för Chicken Maniacs. I år var vi ett tiotal musikaliska och glada ungdomar från vår by som var med i Chicken (ja, vi slänger oss med det :P). Efter ca två månaders tajta förberedelser med många övningar hemma i vardagsrummet hos M närmade sig påskafton med stormsteg. Långfredagen var det genrep, med både ljud och lju, i kyrkan där vi skulle hålla till på påskafton och jag fick beskedet att en av tjejerna åkt på en sådan j*vla förkylning att hon inte kunde vara med. Jag tog över en av de sånger som hon skulle sjunga, Ted Gärdestads "För kärlekens skull" och tränade två gånger på det och tänkte sedan "Det får gå som det går."

Och det gick ju helt Kanon! Lite teknikproblem i början, men det rättade till sig och det blev minst lika bra som förra året!

Stora bilden: Jag :)
Övre lilla bilden: Genrep långfredagen
Nedre lilla bilden: Finalen för Chicken Maniacs 2010


Efter vårt uppträdande i kyrkan var det dags för mig att stalja om mig och bli... japp.. påskhare! Fantastiskt varmt i dräkten, men fantastiskt kul!

Lyckades faktiskt bara skrämma ett barn... :S

Kanin/påskhare och "kycklingar"

När jag hade varit påskhare klart för dagen var det dags att svida om igen och tillbaka till det normala utseendet, för nu skulle det upp till kyrkan igen och sjungas. Och jag, jag skryter gärna lite om det - för jag hade det underbara tillfället att sjunga med Janne Schaffer! Det gick fantastiskt bra det också, och det var väldigt roligt att få sjunga med en sådan världsartist!

M, Jag och syster sjunger Himlen är oskyldigt blå tillsammans med Janne Schaffer.

(Pssst! Vi finns på youtube!!!!)

Oj, nu har klockan verkligen ramlat iväg! Tack och god natt!
Imorgon är det tenta!


Faktauppsats om en ko

Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev.

Nyttan med kon.

Kon är ett husdjur. Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor. Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan - Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet. Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen. Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan är det bara hår. Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur, men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra ben. Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ur spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.

Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som man kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.'




Lärarens kommentar? "Jag har aldrig läst något likande"


HAHAHA!

Kära Rebecka!

Fick en kommentar av min underbara barndomsvän Rebecka. Hon bor för närvarande i Mexico (Avundsjuk? Nää :P) tillsammans med sin pojkvän Mario.

Så, som svar på din kommentar får du här ett helt inlägg!

Jag hoppas absolut att vi kan ses i sommar! Kommer du hem till Sverige och månne ön, och i så fall när? Tröttnar du på att bo hos päronen är du alltid välkommen hem till mig. Jag flyttar till Kalmar runt den 1 maj, så just nu håller vi på att fixa med alla saker som behövs köpas till lägenheten. Vi var i veckan och kollade på soffa! :)

Kan du inte ta med dig din karl hit så jag får träffa honom? han kan väl hänga med i sommar?

Saknar dig!


Omtentapluggspaus del 2

Har gått igenom instuderingsfrågorna nu. Sitter ganska bra.
Nu blir det en lite paus igen, sen lite gamla tentor.

Imorgon måste jag sätta den här jävla tentan!

Omtentapluggspaus

tar en femminutare nu. har skrivit lite instuderingsfrågor nu som ska nötas in. Hujedamig.

Tjuvkollar på mammas facebook, dricker upp hennes kaffe och låtsas som ingenting.

Är det okej?


RSS 2.0