Gårdagen i bilder

Kanske borde vara på sin plats att varna känsliga tittare, men det vill jag inte! haha! Enjoy!



På sista matchen på fredriksskans

dsc01329 (MMS)

På sista matchen på fredriksskans


Hallåweiinfäst ikväll!

ÄNTLIGEN! Som jag har längtat... länge! Ikväll är det dags! Har redan klätt mig och gjort halva sminkningen! Men nu känner jag mig lite låst, kan inte göra så mycket mer nu. Vill inte sminka mig för tidigt ifall sminket bestämmer sig för att ramla av under kvällen, kan inte göra pajen än eftersom det vore trevligt om det åtminstonde är ljummen när jag kommer till festen. Kan inte åka och ta ut pengar eftersom jag har blodiga kläder och ser som om jag blivit påkörd. Så. Vad fasen ska jag hitta på nu då? :) Väntar på G, men hon kommer inte förrens om 1,5 timme. Maaa! Varför kan aldrig klockan gå fort när man väntar på något?! Va? :)

Jag får väl ta och diska lite, dammsuga lägenheten och göra en macka medan jag väntar på att klockan ska gå.
Ja, det får jag göra. Japp.

Imorgon kommer det bilder. :)

Fredagendentjugoniondeitiondetvåtusentio

Ska snart iväg till jobbet, de ringde på förmiddagen och undrade om jag kunde ta tre timmar ikväll. Okej, tänkte jag, tre timmar till ska jag nog orkar efter den här veckan. Som om veckan vore slut bara för att det är fredag? Nepp, det är den dårakt inte!

Imorgon blir det Halloweenfest hos fantastiska J ute på "landet", förberedelserna har nu för min del pågått i en månad typ och imorgon smäller det äntligen! Sitter och tittar på kostymen nu och vill bara ta på mig den med en gång, sminka mig sådär som jag tänkt och skrämma någon stackare! :P haha, nej, det vill jag ju inte göra :) Men det ska bli riktigt kul imorgon! Tjoohooo!

På söndag ska jag och familjen iväg på Kalmar FF sista hemmamatch på gamla arenan Fredriksskans. De har ju nämnligen fått för sig att de skulle bygga en ny arena. Så sista matchen innan Guldfågeln Arena blir det nya. Guldfågeln Arena. Ha. Ha. Ha. ;)

Tror jag ska ta och äta något innan det är dags att cykla till jobbet, som jag inte kommer dit som en farligt hungrig varg! :)


Ha en bra fredag allesammans!

Matdag

Föreläsning om antibiotika på förmiddagen och sedan iväg till Maxi för att storhandla. Fyra tunga kassar senare vinglade jag hem på cykeln, packade upp mina grejer och började baka bröd. Blev nyss klart och blev supergott! Funderar på om jag ska ta en liten bulle till :) När jag ändå hade ångan uppe så gjorde jag ett gäng matlådor, så nu har jag mat så jag klarar mig en vecka eller så ;)

Har fixat till det sista jag kan göra på min halloweenkostym innan lördag. Åh, det ska bli så kul att ha halloweenparty! Woohoo! :)

Nu ska jag ta lite kväll. Efter jag har skrivit rent anteckningarna från idag. Tjo! :P


Nya tag!

Har nu skrivit ihop en glad liten presentation om mig själv inför praktiken. "Hej, jag heter Hanna... bla bla.. har jobbat sen 2007... bla bla... kommer bli jättekul hos er... bla bla". Blir nog bra, lite lagom klatchigt sådär :)

Har också tagit tag i disken så nu är den klar. Funderar på om jag ska dammsuga och försöka överrösta vilken av mina grannar som nu fått för sig att borra i väggen så man tror att hela huset håller på att rasa. Jag tycker nästan att man ska införa en regel om att det ska vara tyst efter mörkets inbrott, dock senast kl 22.00, precis som det är med flaggning :P haha, nej det gör jag väl inte, men det var ett fasligt liv på grannen!

Annars har det varit en bra dag, föreläsning om mikrobiologi på förmiddagen och mikrobiologilab på eftermiddagen. Anar du hur mycket mikroorganismer det finns på kroppen?! För om du inte vet - DET ÄR EN JÄKLA MASSA!! :D Hua :P

Nu ska jag ta en lugn kväll och vänta på att Grey´s ska börja. Bara två timmar kvar.. :)

Praktikbestyr/hemmafru/höstpromenad

Har skrivit ut papper, ringt samtal och mailat till oändligheten för att få iordning allt innan praktiken börjar. Det verkar i alla fall som om Raring och jag (tack och lov) hamnat på en bra avdelning. De jag pratat med på avdelningen idag var så himla trevliga! Hurra för bra praktikplatser och trevlig personal!

Ska försöka ta och städa och diska lite snart, det är verkligen en cirkel det där. Man hinner ju inte mer än diska klart förrens det är dags igen. Ibland känns det som om jag inte ens använt all disk, men ändå har den blivit smutsig :) haha! Och jag kan inte förstå hur jag ensam kan ha så mycket disk och ofta jag måste städa. För så mycket kan jag ju inte stöka ner på en vecka! :)

Ska nog gå ut en sväng nu, det är ju så fantastiskt väder ute.
FAAKTIISKT! :)

Söndag

Snart ska jag iväg till mammas äldreboende (hon bor inte där, hon jobbar som chef/ssk där) och sjunga för di gamle. Blir fyra glada bitar till kaffet och sen tack och hej. Lite lagom sådär. Det ska bli kul faktiskt. Sist jag och min syster skulle sjunga blev det inte av, så nu ska jag vara extra förberedd. Ska alldeles strax skriva ut texterna, så vi har de klara för oss och sen blir det lite frukost innan systern kommer hit och repar/genrepar.

Nu har vi fått våra praktikplatser! Jag ska spendera 5 (+5 efter nyår) veckor i Växjö på Medicinavdelningen! Tjoho! Och tillsammans med raring! Nästan det bästa av allt! :)

Helgen innan praktiken blir det Götet för hela slanten. Skönt att komma iväg från Kalmar innan praktiken börjar, trevligt att få åka till Göteborg :)

Nu ska jag nog ta och börja göra mig iordning!


Lördag.

Har jobbat natten till idag, så jag kom hem vid halv åtta och la mig på soffan. Mycket slapp dag än så länge. Väntar just nu på att lillasyster ska ringa och säga när hon har lunch. Hon skriver Högskoleprovet idag.

Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska gå ut en sväng sen, det är ju kallt och rått ute med regn och sånt usch! Men vi får väl se, det blev ju en cykeltur från jobbet idag på morgonen och så blir det ju en till vid lunch.

Nu blir det en sväng ner i tvättstugan, så får vi se när syster ringer.

Hejsvejs!


Men herregud!

Får man vara så blåst som bruden som är med i Lyxfällan?!

Nu tar jag helg!

Satte tentan idag (HURRA!), så nu tar jag helg!

Ha en trevlig vecka! :)

Idag gäller det.

Om en timme ungefär drar tentan igång. Är lite smånervös, orolig att jag ska tappa tråden och få blackout. Igår kunde jag alla mina frågor. Det borde sitta idag också.

Det måste det.

För idag smäller det utav bara helvete! :)


(Och när vi klarat tentan ska vi till Subway och käka en segermacka!)


250 frågor

Äntligen klara! Nu får jag bara hoppas att de sitter tills på onsdag då det är upp till bevis. Men det blir nog bra, hoppas jag i alla fall :) Tänkte bara skriva några rader innan jag ska kasta mig i bingen innan en ny dag på KTC väntar. Imorgonkväll blir det tentapepp i metropolen hos raring, ser jag mycket fram emot.

För sen på onsdag smäller det utav bara helvete! :) haha!


Idag fick jag höra de finaste orden på länge :)


Så därför, och för att jag är klar med alla jäkla frågor, har detta varit en perfect day!

Nu sängen. Tack för mig! :)

The neverending questions

Är inne på kateterisering nu. Hua, så skoj! (haha!) Har snart kommit halvvägs genom frågorna, och de måste bli klara ikväll! Annars måste jag komma på något straff till mig själv. Gör ett försök till att lära mig själv diciplin!

Ska snart äta lite också, sen iväg på en promenad. Man måste kanske unna sig något annat också en stund?

Har förhoppningen om att gå på Kalmar FFs sista hemmamatch på gamla arenan Fredriksskans den 31 oktober. Ska bara se om det bara blir lillasyster som följer med eller om vi blir en hel drös med folk!


Nu; Vad innebär steril metod vid kateterisering? (Fråga 10 av 20, hälften kvar... och så resten!)


Fantastiska söndag

Gick inte upp riktigt lika tidigt idag som jag jag gjorde igår, men det gjorde ingenting! Skönt med sovmorgon också! Sitter nu med mina galna frågor till tentan på onsdag, känns som om de aldrig tar slut. I och för sig tar det ju längre tid att bli klar ju mer jag sitter och gör annat (läs blogg.se och facebook). Men jag ska försöka ta mig i kragen och göra klart de nu.. det är ju bara en 170 frågor kvar eller något sånt. :)

Igår blev det Pretty Woman på TV, med tända ljus och mys under filten i soffan. Känns som om det säger allt, och att jag inte behöver förklara det närmare :)

Nej, nu måste jag fortsätta skriva dessa jäkla frågor. Annars blir jag garanterat aldrig klar! Sondsättning - here I come!


En lördag som denna

Vaknade vid 04 idag. Funderade ett tag på att somna om och sova till halv sex då klockan skulle ringa, men insåg sen att jag var pigg och garanterat skulle vara astrött vid halv sex om jag somnade om. Men så kom jag och tänka på en bok där jag läst att man ska gå upp tidigt på morgonen så man riktigt kan ta vara på dagen.
     Så jag gick upp och tog en fantastisk morgon. Frukost i lugn och ro, lite plugg och tvtittande innan jag åkte till jobbet. Haft en lugn dag på jobbet, så det har inte varit allt för tungt än att jag gick upp så tidigt. Nu sitter jag och försöker skriva svar på alla mina instuderingsfrågor till på onsdag. Just nu tappade jag fokus lite, men annars går det bra! Lite synd att sitta inne när det är så fint väder ute, det har ju inte varit kalasväder på länge. Ska ta och gå ut en sväng innan solen går ner, men först blir det lite mer frågor. Annars hinner jag aldrig blir klar i tid! :) Får göra i alla fall fyra områden till, så 102 frågor till eller något. Sen kanske jag kan ta lite ledigt.. haha!

Skönt att jag har fått tillbaka suget på skolan nu, att det flyter på igen. Jag tappade bort det ett tag, men nu så har det kommit tillbaka med buller och bong! På tal om buller, undra om jag skulle ta och baka bullar? haha, njae, jag har inte jäst hemma. Men det kanske inte behövs? Får kolla upp det!


Dagens två sköna låtar!
Duran Duran – Perfect Day
Black Gold – Shine


Bjuder på några bilder från skördefesten också, som jag lovat!



Vi tar lunch!

dsc01212 (MMS)

Pluggat relativt effektivt sedan nio. Nu tar vi lunch i exakt 23,7 minuter! :)


Hade jag kommit på en passade rubrik hade den stått här

KTC idag med raring; sondsättning och CVK. Kan jag det som ett rinnande vatten? Nej, inte än, men det märks att allt vårt slit börjar ger resultat nu. Imorgon blir det teoriplugg för hela slanten och sen får vi se vad helgen bjuder på. Om jag kan ta mig i kragen blir det plugg. Måndag och tisdag ska spenderas på KTC för det sista finslipet. För på onsdag smäller det utav bara den. Då klarar vi det tredje tentan den här kursen. Japp, det är planen.

Har ändå varit ganska effektiv idag. Ska snart ner och hämta det sista i tvättstugan och har städat hela lägenheten. Det var ett tag sen så mycket på samma dag :) När tvätten är hämtad ska jag göra lite mat också, för nu är jag hungrig, sen blir det massor med plugg. Jag får helt enkelt tänka att allt är över på onsdag eftermiddag och då kan jag slappa hur mycket jag vill! Jag kan om jag vill! :P

En liten rolig grej!
http://www.youtube.com/watch?v=XgvR3y5JCXg

Måndagendenelfteoktobertvåtusentio

Munta idag. Kan ha gått hur som helst. Kändes bra när jag kom, lite mindre bra när jag gick. Det var lite som om allt försvann när jag klev in i salen. Men vi får väl se. Det kan ha gått vägen ändå. Så, den som väntar på något gott.. eller något sånt.

Imorgon blir det äntligen dags för patologbesök! Har väntat på att få gå sen i september, men det har hela tiden blivit inställd. Det kan ju ses som både en fördel och en nackdel - fördel att ingen dött, men tråkigt för oss som vill gå på en obduktion i utbildningssyfte. Men så imorgon har vi haft tur i oturen och ska få besöka patologen. Efter det blir det KTC för hela slanten, har examination nästa vecka i det praktiska vi lärt oss under dessa veckor. Måtte jag få venprov, det kan jag ju ta mig tusan!

Nu står det i valet och kvalet om jag ska se Lite Sällskap eller om jag ska ta en tidig kväll och gå och lägga mig. Jag är ju trots allt galet trött nu! Och så ska jag ju upp till patologen tidigt imorgon. Det blir nog fasen sängen, tillsammans med en god bok.



Ibland får jag till det.. :)


Någon gång i livet kommer den dagen då man skiter i pluggandet

.. och tar en utekväll med sina tjejer.

Det gör jag ikväll!

Muntaplugg

.. nu är jag trött på det.

Kan jag inte få slippa det? :)

Muntaplugg, temadagsplugg och vanligt plugg.

Plugg, plugg, plugg. Just nu är det det enda begreppet i min begreppsvärld just nu. På måndag är det dags för den andra muntan, rörelseapparaten och buksjukdomar. Mycket att lära sig och jag tycker att det är alldeles för lite tid. Men det är bara att köra så det ryker och så hoppas vi att det funkar! Satt idag med studiehandledningen och gick igenom vad vi ska kunna och än så länge känns det okej.

Imorgon har vi temadag på KTC med orörlighetskomplikationer, kirurgiska sår och kompressionsbehandling. Suttit och lyssnat på nätbaserade föreläsningar sedan typ 20, så nu börjar jag bli lite trött i huvudet. Ska försöka göra några punkter till inför muntan, sen blir det nog sängen.

Ja, det här är en hektig vecka. Men som sagt, det är bara att köra så det ryker. Sova kan man göra när man blir gammal :) haha!

Tackochgodnatt!

Skördefest del 2, buggkväll med Black Jack

Sitter hemma hos min mamma på Öland och myser. Har precis varit iväg och ätit kroppkakor och nu sitter vi och pratar lite strunt över en kopp kaffe. Igår kväll var G och jag ute på galej; först en snabbvisit hemma på östrrra siin, sen vidare till mellersta ölan´ å sen öve till västra siin! Bilder på vårt galej kommer imorgon när jag kommit tillbaka till stan.

Åker tillbaka till stan ikväll, men ska iväg på buggafton på Sandra med några kursare! Jag har inte varit på Sandra sen det var 16/18disco där för tusen år sen (eller ja, fem år sen när jag gick i 7-9). Så för mig är Sandra ett riktigt fjortisställe, men jag hoppas att jag kan ändra uppfattning ikväll och att det blir en riktigt trevlig buggkväll! I lööv to bugg! :) I och för sig kan jag knappt bugga, bara med pappa som är riktigt duktig, men det blir bara så roligt som man gör det till!


Skördefest och konstnatt

I torsdags drog Skördefesten 2010 igång för i år. Ikväll blir det konstnatt med fantastiska G. Först en lite tur på östra sidan, sedan till mitten av ön och sedan över på västra sidan för besök i spökhus och Eketorps borg. Tänkte även ta med G för att äta öländska kroppkakor. Så, imorgon (eller en annan dag) bjuder jag på lite bilder från natten som kommer. Så nu ska jag ta och packa ihop kaffekorgen och sedan powenapa i en halvtimme. Sen blir det skördefest för hela slanten! :)


RSS 2.0