Klinisk kurs, IKEA och föreläsningsanteckningar

Den kliniska kursen som ska varvas med medicinsk vetenskap har börjat nu. Imorgon ska det äntligen bli dags för lite praktik, ÄNTLIGEN ska vi får lära oss att ta ven- och kapillärprover! UPPSTÅTT HAR JESUS! HURRA! Det ska bli fantastiskt roligt att få prova på det! Så var det inte mycket att göra innan så är det det nu! Men, med trevligt sällskap går allt!

Efter föreläsningen idag blev det fika på Ekelund´s med kursarna, därefter IKEA med lillasyster. Jag har ju äntligen hittat de gardiner jag tror skulle bli snygga i vardagsrummet och de var jag och köpte ihop med en ny spegel och lite annat trevligt krimskrams som ska liva upp vardagsrummet a´la orientaliskt. Blir nog kanon det här. Vi hann även med att storhandla hem mat till mig och hitta en kalender till lillasyster - även om det var med andan i halsen. Vi var nere på stan lite sent och nästan alla butiker hann stänga innan vi kom dit. Tack och lov hade Åhléns fortfarande öppet - och en kalender som hon ville ha! Så vi blev alla glada och nöjda.

Nu ska det bli lite plock med de nya grejerna och sedan lite plugg innan kvällen nalkas. Ska se om jag orkar se fångarna på fortet ikväll, annars får det va. Finalen är väl inte förrens imorgon ändå?


EKG-seminarie, Respirationssjukdomar, IKEA

Idag hade vi vårt EKG-seminarie. En takykardi redan när vi klev in i salen, då vi visste att vi skulle lottas fram och redovisa kompendiet. Det blev dock en aning värre innan när fröken sa att hon skulle vända sig bort från klassen, sätta på musik och sedan skulle en linjal skickas runt. När musiken stannade fick den som hade linjalen gå fram och redoviSa. Alltså som Hela Havet stormar. Så ni kan tänka er hur det såg ut när en hel klass med vuxna människor försökte bli av med linjalen för att inte beöva gå fram. haha! Jag och J satt och funderade på vilken musik fröken hade valt. Vi trodde att det var något obehagligt som Hajenintrot, men det gjorde hon inte. Hon valde några goda bitar av Winnerbäck bland annat! :) J och jag åkte på det enda EKGt som vi var osäkra på, men det gick jättebra och vi hade rätt! Lalala! Haha!

Efter lunch blev det föreläsning i tråksalen (med videolänk till distansarna så det är fördröjt till dem, så de hör inte och avbryter mitt i en mening och så känns allt bara upptuggat). Tre timmars föreläsning om några av respirationsorganens sjukdomar; astma, KOL och kronisk bronkit. Eller ja, den sistnämnda kommer imorgon. Har suttit ikväll och renskrivit anteckningar som jag hade missat, så jag har inte ens hunnit börja på respirationen än - det är hur mycket som helst att skriva! Men men, det blir en repetition för mig när jag ska renskriva det, så det blir nog bra! I månadsskiftet ska jag köpa de böcker vi behöver också, så jag har något att läsa i.

Efter skolan bar det av till IKEA med lillasyster och pappa. Har förmodligen (äntligen!!) hittat några gardiner som jag kan ha i vardagsrummet, så jag kan flytta in sovrumsgardinerna till sovrummet. Frågan är bara om man kan mixa mörklila med orange? Men det tror jag kan gå! Mörklila gardiner (som släpper igenom ljus), ljusgråa soffor och ek- och teakmöbler. Det kommer nog bli askalas! Och så piffar jag med kuddar och tyger! Hurra!

Nu ska jag försöka komma i säng innan 12 inatt, så det blir raka vägen till sängen nu, via duschen.

 
(Inte rätt böcker - men känslan är densamma!)

EKG, Nostalgi

Har skrivit klart alla föreläsningsanteckningar nu förutom EKG, men det håller jag på att läsa nu, så det skriver jag lite pöompö. Det är lite lurigt, samtidigt som det känns ganska glasklart. Men jag har gjort lättare saker än att försöka tyda ett suddigt EKG..

Ska ner på stan en stund nu och träffa EL och A, som jag inte sett sen man uppfann hjulet (eller ja, ialla fall på två år). Ska bli kul att se dem igen! Förmodligen en fika och lite skitsnack, precis som förr i tin´ :D

Så, för att dagen ska starta ska jag ta och dra nu. Annars kommer jag väl aldrig iväg :)

Puss och hej lingonpastej med gurka, köttfärs, vit löksås med mera som min bror skrev till mig från Bulgarien :)


Härlig kräftis i goda vänners lag!

Helt galet kul kväll med tjejerna igår! Västerbottenpaj, kräftor och en god öl i goda vänners lag gjorde kvällen fulländad! Raring skulle jobba idag så hon åkte hem innan midnatt och J och K gick hem runt 01tiden efter att suttit och lyssnat på spotify hela kvällen!

Tack tjejer!



Kräftis!

Väntar in tjejerna som kommer på kräftskiva om en stund. Västerbottenpajen står i ugnen och kräftorna väntar på att få komma upp på sitt/sina fat. Hujeda mig vilket kalas det blir ikväll! Återkommer imorgon med hela historien!

Putting my life on a hold.

Herrejissanes! Vilka två intensiva dagar det varit! Igår körde vi igång med en gång med allmän patologi och introduktion av FASS. Hujedamig, här sparar vi inte på krutet inte - Alleman ombord, ni som inte är med, synd för er! (Har jag inte redan skrivit om det här? Det känns så, men jag är för trött och att titta efter). Idag körde vi på lika bra, med tumörlära och cirkulationssjukdomar som hypertoni och ateroskleros (jag tränar i tysthet på uttalet, för varje gång jag ska säga det snubblar jag någonstans på mitten). 9-16, ett riktigt heltidsjobb! Har suttit här hemma nu dessa dagar och skrivit föreläsningsanteckningar som aldrig förr! Men nu kände jag att jag är trött och får fortsätta imorgon istället. Vi ska ju faktiskt bara gå halva dagen imorgon :)

Så just nu har jag satt livet lite på hold. Jag skulle både behöva städa och diska, men timmarna har inte räckt till än. Får se om jag hinner det på torsdag kanske. Jag tror jag hade något som kallades för familj också - ni vet; en mamma, en pappa, en syster och en bror? Får kanske ringa dem snart. Fast ärligt så träffade jag mamma och bror idag. Och pappa med för den delen! Så, då kanske det bara är syster kvar! haha!

När jag satt här ikväll hade jag fönstret öppet för att få in lite syre i lägenheten. Men, det blev inte mycket syre. Istället fick jag besök av en miljonstriljons äckliga småkryp! Det tänkte jag ju inte på innan jag öppnade fönstret, utan fick mig en rejäl chock när jag tittade upp i taket och såg dem. Hur fasen ska jag få ut de äckliga små helveterna nu då? Fick en i geting också, men den fick snabbt gå en plågsam död till mötes (Jag vet inte om den är helt död, men den ligger i hörnet och den skriker inte).

Nu ska jag försöka och sova en stund. Imorgon är det halvdag i skolan och utgång med gamla klasskamrater från gymnasiet!


First day in school

Första dagen i skolan idag. Tradigt inledning, desto mer intressant senare. Körde igång med föreläsningar med en gång, så det var bara att hoppa på det rusande tåget. Dagen blev ännu bättre av att träffa tjejerna och att raring blev moster! Så, vi började precis som vanligt, med många skratt och galet kul, precis som vanligt. Som att komma hem igen! :)

Iväg och handla lite, sen hem med J och sedan hem till mig igen. Har sedan suttit i dryga fyra timmar och läst på grejerna vi gick igenom idag. För här jäkla ska det pluggas! Hurra! Snart blir det sängen för min del, även om det är sovmorgon imorgon :) Tack och godnatt - imorgon väntar nya äventyr!

Det där var sommaren..

På måndag börjar skolan igen och i natt jobbade jag sista natten för sommaren. Idag sov jag till tre, trots att jag inte ska jobba mer, men det tyckte jag förmodligen att jag var värd eftersom jag inte vaknade när klockan ringde. Upp, lite mat och nu lite slö framför tvn i väntan på att G ska ringa om kvällens äventyr.

Så, nu är ju sommaren snart officiellt slut (det blir den i och med måndag när vi börjar skolan igen). Tycker inte jag hunnit med allt det där som jag ville göra, men den har varit helt okej ändå. När sommaren nalkades satt G och jag på balkongen och drack vin och lovade varandra att vi skulle vara kulturella och titta på teater, konserter och utställningar. Men sen började sommaren och jobben och det blev inte en enda utställning ihop. Så vad har jag gjort i sommar? Några bilder får visa er!

Förutom det har jag hängt med mina tjejer, träffat många av mina vänner som jag inte sett på länge och jobbat, jobbat, jobbat! Ibland lite väl mycket jobb, men det är ju som det är nu.

Har överlag haft en riktigt bra sommar som innehöll mycket jag kommer bära med mig länge :)


Sista natten

Sista natten på jobbet innan semestervikariatet är slut och skolan börjar igen. Känns så skönt att få sluta jobba  nu och få träffa mina tjejer igen! Cause damn I missed you! Ska åka om en timme ungefär men ikväll ser jag inte fram emot det jättemycket. Ska vara på en annan avdelning inatt också, tog en natt åt Elin som åkte till Barcelona. Visst kommer det gå bra, men det hade nog varit roligare att vara på "min" avdelning.
På jobbet idag vid 15 för att skriva anställningsavtal för 8 veckor i höst. Det får funka. Nu tjejer ser vi till att boka in resan när jag är ledig bara tack! :)

"Snodde" J:s spotifylista nyss.. kalas! Jag vet inte hur man lägger ut listor här, men när jag lärt mig det tänker jag sprida hennes goda musiksmak över världen. (Ja, jag tänker meddela henne om det först). Imorgon hoppas jag att det blir utgång med G, men har inte fått tag på henne än, så jag får väl roa mig med att ringa henne nu.

_____________________________


Det känns som om jag har övertaget nu. Och det känns bra :)

Kommunikationsvårigheter?

Ute igår med fantastiska Gisela och hennes vänner från den stora staden Stockholm. Stapplade in på Krögers runt halv tio tiden och beställde in var sin strawberry daiquiri. Pratade skit över drinken och en öl och hade det kalas fram till 12tiden då vi gick hem och åt chokladmuffins med grädde. Var hemma i säng runt tvåtiden och väcktes sedan vid kvart i tre av ett samtal som varade i åtta minuter. Tog en rejäl sovmorgon idag och sov fram till halv 3. Har inte gjort många knop efter det, funderar på om jag ska ta mig till MediaMarkt och titta om de har några dammsugare. För nu skulle jag behöva en ny! :) Sen blir det mina tre sista nätter innan skolan börjar. Ska bli skönt att vända tillbaka dynget och få börja med plugget igen, men samtidigt är det ju såklart tråkigt att sluta jobba. Det är ju en visst känsla att bara ha jobbet att gå till också. Men men, det är bara två år (för den här gången) kvar i skolbänken, sen väntar arbetslivet! :)

Kommunikationsproblem? Haha, vad gör man? Det är lite konstigt hur människor kan verka så annolunda än de verkar vid första ögonkastet. Det bevisar väl bara att man aldrig kan vara säker på någonting. Naivt kanske att tro något annat. Men, shit vad förvånad man kan bli..

Nu blir det bilkörning och Mediamarkt. I got a need for the speed.


I Danmark har man hundarna i snor.


Dagens list

Ord: Det får väl bli God natt /God morgon.
Dryck: Vatten
Mat: Kyckling och pommes
Humör: Som en trist dag i oktober
Väder: Molnigt och grått. Det är ändå augusti?!
Bästa:
Att jag kunde sova till 17 idag.
Sämsta: Att jag måste jobba hela natten. Inte pepp just nu.
Roligaste:
Att Elin och jag ska åka bil till jobbet
Tråkigaste:
Att behöva vara vaken hela natten. Nu börjar jag ju blir trött igen..
Jobbigaste:
Se tråkigaste..
Lättaste: Att somna vid sänggående imorgon bitti :)


Fredag och skatteåterbäring

Tror jag fick tillbaka på skatten för ett par dagar sen. Konstigt meddelande i transaktionsrutan, men med mitt personnummer, så jag hoppas på att de är mina pengar. Inte lika mycket som jag trodde jag skulle få tillbaka, men mycket najs ändå! :)

Idag vaknade jag alldeles för tidigt efter alldeles för få timmars sömn, så jag ska försöka sova någon timme till innan det är dags att jobba inatt igen. Är astrött nu, men jag hoppas verkligen att piggar på mig till inatt. Ska försöka att plugga lite i natt också, igår läste jag på om cirkulationen, respirationen och endokrinoligin. Känns som om lite fortfarande sitter kvar, men sen fastnar jag på ett latinskt ord eller någon konstig mening och så känns det som om ingenting sitter längre. Men men, nu är det bara att läsa och försöka plocka fram sina kunskaper så man är fit for fight den 16e när skolan drar igång.
Ringde till ett av arbeterna idag också där jag kommer att jobba extra under skolan för att få ihop lite pengar. Är glad att det inte är mer när 21% eller något sånt, för annars hade det inte gått över huvudtaget med plugget och allt :)

Nu ska jag gå ner och se om jag fått någon post, sen ska jag kolla om jag fick några najs bilder igår på Kalmar stadsfest. I så fall lägger jag upp dem här :)

Update 18.10:
Några bilder från gårdagen.


Dödsfyran

Ikväll börjar dödsfyran och jag ska ärligt säga att jag inte är jättepepp just nu på det. Har sovit 13 timmar inatt, alldeles lagom när man ska vara uppe hela natten, men jag vaknade redan vid 11.30, så jag kommer ju vara trött igen lagom till det är dags att börja jobba. Ska ta det lungt, slöa framför tvn och försöka göra av med så lite energi som möjligt. Skulle egentligen behöva städa här, men dammsugaren har gått sönder och mina handymen (pappa och lillebror) har inte varit har och tittat på den än. Och jag fick ABSOLUT INTE skaffa en ny dammsugare innan de hade tittat på den. haha! Så jag får nöja mig med att diska och vika tvätt idag. Sen blir det Sex and the City maraton och chill på soffan.

Jag var ju sjukvårdare på Kalmar Triathlon i lördags, så nu är jag lite sugen på att göra ett minitriathlon själv nästa år. Simningen (300 m) och cyklingen (2 mil) känns inte jättejobbigt, det är ju 12 längder i bassängen och fram och tillbaka till jobbet två gånger, men löpningen på 5 km känns ju som ett dödsstraff. Jag är skitdålig på att springa! Men det vore kul och se om man kan träna upp sig så pass att man kan genomföra det. Det får nog bli mitt mission 2011! På tal om Kalmar Triathlon - gud så kul det var att vara med där! Tack och lov hände inga allvarliga saker, men det var intressant och lärorikt att få vara med och praktisera lite akutsjukvård i fält. Jag läser ju till sjuksköterska och funderar ju lite på att bli ambulanssjukvårdare. Kanonlång dag (6.45 - 22.15) som avslutades på det bästa sättet - O´learys i goda vänners lag (Jag och Elin - min äventyrskamrat!). Det var också Elin och jag som mönstrade på Ostindiefararen Götheborg för två år sen och hade vårt första äventyr tillsammans och fick våra första crewtröjor. Nu, i och med Kalmar Triathlon fick vi våra andra crewtröjor. Snart kan vi en hel samling! :)

Nu ska jag dra ner på stan, kolla in Kalmar stadsfest och äta glass tillsammans med äventyrarkompisen. Jisses så mycket kul vi hittar på ihop! :)


Kom änglar

Den vackraste stunden i livet var den när du kom och allt var förbjudet och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om för det ekar i huvudet och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna, den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

O jag somnade den natten i tron på att allt var en del i en kärlekshistoria men det visa sig dagen därpå att jag hade gjort fel när jag gav dig en gloria. Och den stund som jag kände som nära var blott alvedon och dom himmelska ben som jag ville förtära dom gick där ifrån

Kom änglar, kom älvor det börjar bli kallt graderna sjunker så fort överallt och det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is

Och du somnade den natten så vaken och drömde om allt som vi kunnat göra. Om någon som vill ge dig värme när allting känns kallt, och nån att beröra. Och jag kunde ha gjort vad som helst för att höra den tanken men själv låg jag tyst i min säng och så frälst av den farliga branten - jag liksom föll över kanten

Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick och allt var förlorat. Jag satt där med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick allt jag hade förstorat

Kom änglar och ta mig till henne och ge mig en chans för jag tror att snart brinner ett hjärta för henne någon annanstans...




Imorgon kör Dödsfyran igång - mina fyra nätter i sträck.Kommer bli en aning tungt, men det är bara att leva med. Snart börjar ju skolan igen och jag byter ett heltidsjobb mot ett annat. Idag ringde de även från min arbetsplats och vill schemalägga mig i höst på kvällar och helger. Vi får väl se hur det blir, för jag kan ju inte jobba hur mycket som helst när jag pluggar. Men, man får väl inte tacka nej till jobb, hur skulle det se ut? :) Just nu sitter jag och lyssnar på Winnerbäck. Och eftersom det är så bra, så tänker jag göra det en stund till :)


RSS 2.0