Ändring till föregående inlägg.

Han upptäckte nu glöggen på bänken.. :)

Inga problem - jag är på plockhumör!

Citaten ovan kommer från min kille. Han går runt och plockar och städar och fixar.
Just nu står han och diskar som en annan hemmafru. Just nu går han bananas på den ungsfasta formen med svinto.
Det går bort. Jag vet att det går. Det ska bort.
Haha, nu kanske det låter som om jag sitter här och småhånar min kille.
Men det gör jag verkligen inte!
För om sanningen ska fram - så hatar jag att diska.
Det kan vara den absolut tråkigaste sysslan som finns.
Och eftersom jag är student så har jag inte möjligheten att ha diskmaskin. För tänk vad det hade varit skönt. En diskmaskin. Tjoff, så är disken borta. Helst skulle man ha en diskmaskin som ställde in disken i skåpen igen också, men eftersom den inte är uppfunnen ännu, så får jag göra det.
Men att handdiska - nej fy, det finns inget så tråkigt! (Fast, det ska tilläggas att till och med disken är rolig när jag egentligen borde plugga - men det är en annan historia :))

Idag har jag haft det stora nöjet att få läsa hela dagen. HELA DAGEN.
Jag älskar att läsa böcker, helt läser jag böcker som antingen handlar om kärlek eller böcker om kallblodiga mord. Lite stora skillander kanske, men men :)
Jag fick senaste boken i Shopaholic-serien av farmor i julklapp. Jag har läst alla andra och tycker att de är sådär fruktansvärda och roliga. Liksom både och. Men de är bra. Mycket bra.
Så idag har jag ägnat mig åt att läsa. Jag har flyttat runt mig själv och boken i lägenheten. Sängen, soffan, badkaret. Det har varit så skönt!
Det är så himla skönt att kunna läsa en bok som inte handlar om livsvärldsperspektiv, hälsa, omvårdnad, sjukdomar eller sjuksköterskans ansvarsområde. Utan att få läsa en helt vanlig bok!
Jag kommer knappt ihåg när det hände sist... haha, så ni förstår min glädje att bara kunna läsa en helt vanlig bok!

Idag bestämde vi äntligen nyårsplanerna (bättre sent än aldrig i min värld.)
P tycker säkert att det är alldeles lagom att bestämma så här två dagar innan (jag har faktiskt inte frågat honom), men jag tycker det är alldeles för sent det! Men hur som helst, nu är det bestämt! Ska bli himla trevligt faktiskt.
Ska prata med pappsen imorgon med, och säga att vi inte kommer till honom på nyår.
Ska försöka komma ihåg att åka bort till IKEA imorgon också och se om de har kvar några champangeglas. Jag kan i och för sig sätta pengar på att de inte har kvar det. Men, hoppet lever.
Tills imorgon.

Nu har det slagit över totalt för P. Nu byter han gardinstång.
Och han har glömt glöggen på bänken. Ska jag påminna honom?
Nej, jag väntar till han hjälpt mig med gardinstången.
Han är bra. Ruskigt bra!


21 december

Min stora kärlek visas på tv. Min stora kärlek är en pärla och hjälper mig att diska :)

Idag har nog varit den första jullovsdagen som jag inte har haft fullt upp. Idag har jag tagit det lilla lugna, städat av lite här hemma och träffas underbara E som jag inte sett sen typ i somras och då bor vi ändå typ femton minuter från varandra. Men det blir svårt när vi har olika schema, praktiker och annat som kommer ivägen.

Hursomhelst. Julen börjar infinna sig på riktigt. Igår var vi hemma hos svärföräldrarna och firade jul, med tomte och klappar! Supermysigt! Underbar försmak på julen det! Granen står klädd här hemma och det bästa med att det är vinter och mörkt är att man får ställa fram massor med ljus och krypa ner i soffan under filten :)
På julafton ska vi hem till min mamma och fira med syskonen, sen på juldagen åker vi till pappa och firar med honom. Så det kommer bli mycket julmat och mycket mys.

Det finns nog ingen högtid jag tycker om så mycket som julen. Och jag gillar alla högtiderna. Jag gillar påsken för det välkomnar våren, midsommar för den välkomnar sommaren. Men det är något speciellt med julen. Jag vet inte om det är för att det är mörkt och därmed ger en mysigare känsla eftersom man kan tända ljus och så. Eller att det kanske beror på den familjära känslan som varje år infinner sig hos mig. Julen är fortfarande den enda högtid som jag känner att den ska firas tillsammans med familjen. Jag är inte mycket för att gå ut på juldagen och festa, även om det har blivit mer och mer okej, även för mig :) Förut tyckte jag inte att man skulle gå ut nyår heller, men det har ändrats sig mer och mer.
Men som sagt. Julen. Jag gillar allt med julen. Och det börjar redan första advent när adventsljusstakarna ställs upp och man kan börja smyga in tomar överallt. Iår slog jag på stort och satte upp alla tomtarna redan första advent :) Sen kommer det mer och mer fram till att granen kommer in och kläs. Jag tycker det är lite roligt att förändra granen varje år. Förra året hade jag bara röda kulor och halmsaker i granen. I år är det röda kulor och guldigt glitter som gäller. Och den blev superfin! Så när adventsljusstakarna såtr i fönstrerna och granen är klädd kommer all julmat. Jag har fått i uppdrag de sista åren att göra Janssons frestelse. Och det är jag faktiskt bra på, det måste jag skryta om :) Så, mitt uppdrag iår är redan bestämt. I´m the Jansson mästare! ;)



Vi tar ett till..

Blev inspirerad av mig själv nu. Efter dagens första inlägg gjorde jag om layouten på bloggen, och blev så nöjd att jag nu inte kan sluta titta på den.. Haha! Så jag tänkte att jag får skriva ett inlägg till.
Praktiken är slut för den här gången. Psyk har behandlat mig väldigt väl, och jag får se om jag söker mig ditåt i framtiden. Det känns inte så främmande nu i alla fall..
Men nu sitter gubben och tjuvkollar, så jag får ta och umgås med honom nu..
Ha en trevlig fjärde advent!

Fjärde advent

Sista söndagen innan advent. På lördag är det julafton. Året som gått har gått så fort. Det känns som om det bara är några månader sen som vi firade julafton här hemma hos mig. Med julmat och julgran, paketer och familjen. Nu är det dags igen. Men toka mig inte fel. Jag älskar julen. Och iår har jag en större underbar familj! På tisdag ska vi ska åka till de smålänska skogarna och fira med hans familj. Ska bli supermysigt.

Ska försöka ta upp det här med bloggandet igen, jag erkänner att jag varit lite (läs mycket) dålig på att uppdatera här. Men jag lovar att skärpa mig! :)

Nu ska jag ta och diska upp det sista efter baket, sen ska saffransbullarna ner i påsar. Undrar vad man ska äta idag?


RSS 2.0