SSK på HiK del IV / gastroskopi

Suttit i skolan sedan 11 typ och gått igenom studieuppgift 3 och hur vi ska göra ett bra seminarie runt det imorgon. Nu ska jag till papps, skriva ut lite viktiga papper och plugga till tentan på fredag. Nu börjar nog ångesten krypa på lite, men jag tror att jag ska klara det bra. Det känns så nu!

Började morgonen med att sova ut fram till kvart i nio. Eftersom jag skulle in till sjukhuset och göra en gastroskopi vid tio fick jag inte äta något sex timmar innan och insåg då, eftersom jag inte klarar mig utan frukost, att det ar bäst att sova så länge som möjligt. Lillasyster hängde med till sjukhuset och satt i väntrummet medan jag fick träffa världens bästa doktor! Dr Kjellén var mycket sympatiskt och trevlig, precis så där som man vill att en doktor ska vara. Visade att han brydde sin om patienten och inte bara om att sätta rekordet för flest patienter den dagen. Dr Kjellén är min nya favoritdoktor! Att han sen körde ner i slang ändå ner till tolvfingertarmen på mig hade han inte behövt - han var ju så rar innan dess! Men, jag har sett allt ifrån min tunga ner till tolvfingertarmen, spydde galla över det stackars uskan som hjälpte mig och fått veta att jag är frisk frisk frisk och att det inte finns ett enda fel i magen på mig! Tusen tack till både uskan (som jag tyvärr glömt namnet på) och till Dr Kjellén som tog så väl hand om mig! Behöver jag göra en gastroskopi till vill jag ha er igen!

Men det var ganska obehagligt och inget jag vill göra på måndag igen..

Glömde ju att fråga om jag får dricka kaffe igen, skit också! :P


OverandOut


SSK på HiK del III / det är bara döda fiskar som följer strömmen

Äntligen klar med sista enskilda delen på studieuppgift 3. Har nu kommenterat alla som lagt upp och svarat på de frågor jag hade fått till studieuppgift 2.

Nu har jag ont i svanken, i käken och är trött.
Dags för sängen.



Det är bara döda fiskar som följer strömmen
funderapåden.


OverandOut


blaha.blaha.

Kommer inte igång med min studieuppgift. Aaargh!
Om jag bara kunde få tummen ur och sätta igång så vet jag ju att det går snabbt. Detta är ju vår enklaste uppgift hittills!

Nu har jag druckit upp tét, ätit upp bananen och stoppat in matlådorna i frysen (det blev fem stycken idag :P)

Nu tar vi och sätter igång, ska till stan om en timme!

OverandOut


SSK på HiK del II / hittat en ny blogg!

Inne på tredje veckan på högskolan nu och det är först nu som jag börjar komma in i tänket och tempot. Just nu läser vi 22,5 hp Omvårdnad; vilket innebär flum flum flum.
Tack och lov är det inte bara jag som tycker det!
Det var en ren befrielse att få sitta och lyssna på olika lagar inom sjukvården i tre timmar idag :)
Äntligen något konkret!

Imorgon ska vi ses i stan vid lunchtid, men jag ska in lite tidigare och börja med studieuppgift 2 så att jag slipper känna mig stressad över den :)
Ambitiös? jajjemen.

Har ju tom gjort en matlåda tills imorgon. Och på tal om matlådor. Idag gick jag upp vid sju för att göra en! :P

Ska försöka att hitta tid att träffa mina vänner också. Har både J, E och M jag vill träffa snart. Men har väl mer tid när jag kommit in mer i skolan. Saknar mina vänner ju!

__________________________________________________________________

Har hittat en mycket trevlig bloggare här! Eco chic skriver om att vara tredigt miljömedveten och skriver mycket bra saker om ekologiska varor och andra grejer.
http://ecochic.blogg.se/index.html

_._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._._.

Han är väldigt noga med att försöka vara så ekologisk som möjligt och jag tycker absolut att det är en bra sak! Mitt problem är bara att jag  är högskolestudent och att jag inte har de ekonomiska förutsättningarna att handla ekologiskt varje gång jag handlar, utan tyvärr blir det att man handlar efter plånboken.

Jag vet att om fler handlar ekologiskt kan man kanske sänka priserna något, men just nu är det svårt när man lever på studiebidraget. Jag vet också att jag än så länge bor hemma, vilket gör det ännu svårare att få ekonomin att gå ihop när jag flyttar sedan. Men jag försöker spara på naturen i alla fall. Jag försöker göra matlådor istället för att köpa snabbmat som både genererar för stora kostnader för mig och extra skräp som, även fast jag källsorterar, kanske bara hamnar i en stor container tillsist ändå.

Nu vet jag att skolan jag går på har ett mycket bra sätt att sköta sin källsortering! Eloge till HiK!

Och jag ska köpa mig ett busskort för att kunna åka kollektivt så mycket som möjligt. Tyvärr är det svårt när man bor på "landet" som jag gör och inte har bra bussförbindelser. Och tyvärr finns det inte någon att samåka med så det passar mina tider (+- någon timme).

Men för att väga upp det bilkörande jag faktiskt mer eller mindre är tvungen till, så källsorterar vi noga, vi har en kompost och jag försöker verkligen tänka på att "tänka grönt".

För jag vill att mina barn ska ha en värld att leva i!

Tack för mig.

OverandOut


SKK på HiK del I

Började på Högskolan i måndags, där jag ska ägna de tre närmaste åren att plugga till ssk.
Har sådan rövångest så det liknar ingenting. Allt är väldigt nytt och ovant, jag har inte fått tag på några böcker ännu och jag måste leta som fan för på måndag behövs dem!

Usch fy blä. Aldrig trodde jag det skulle bli så här jobbigt.
Men det ordnar väl upp sig.

Idag ska jag hinna med följande;
- åka till borgholm och hämta en bok
- till kalmar och fixa fler böcker samt..
- ..gå till biblioteket och se hur många böcker jag kan låna där.
- Se om det finns något jag kan skriva ut..
- Ev köpa resten på akademibokhandeln eller adlibris/bokus/begagnat.
Har någon kurslitteratur för termin 1 SSK så säg till!

Ska även försöka hinna med att träffa min pojkvän idag, han är min stadiga stöttepelare genom detta! <3

Nu ska jag sminka mig och sedan ge mig iväg.

OverandOut


RSS 2.0