hmf.

Maaah! Jag blir full i skratt och lite smått irriterad på det extrema sättet. Men vem är jag att döma? Egentligen vill jag blir sur och snacka tills underkäken går ur led, men jag skippar det. Leder ändå ingenvart. Så, jeg driter i det, for det er ikke viktigt akkurat nå. (med denna norska tar man sig långt :))

Tack för mig.


Dagens låt:



Saknar fanormt!

SSK på LNU / Tentan gjord (!!!) / Tentaslask ikväll

Usch och fy. Men samtidigt HURRA! Nu är tentan skriven och jag kan inte göra mer åt det. Fast det känns faktiskt bra. Så det är skönt. Ikväll blir det tentaslask. Ska till Pipes först, sedan till en kursare och så blir det väl dans hela natten lång. Ska bli en trevlig men lugn kväll.

Nu blir det bukfylla; macka med ägg och oboy (tror det ska bli standard efter tentan), sedan 20 minuter på soffan och efter det duschen. Tack och lov har jag världens bästa farfar som skjutsar mig till G så jag slipper åka härifrån redan vid 15.

Till lägenheten vill jag ha dessa och den här med mera, med mera, med mera. Oj vad den svenska möbelföretaget kommer tjäna pengar på mig :)

Nu macka.

SSK på LNU / Tentaplugg på biblioteket

Sitter på biblioteket för tredje dagen i rad nu och pluggar till medicintentan. Är trött i huvudet och i alla j*la celler i hela kroppen. Fastar något? Jag vet inte. Kanske. Kanske inte. Just nu verkar det i alla fall ljusna lite.

Lunch nu, sedan plugg plugg plugg till sent.

På fredag smäller det.

Tackförmig.

Min hemlighet...



1 maj flyttar jag hemifrån.

I förrgår ringde de från Kalmarhem och erbjöd mig den lägenhet som jag tidigare tittat på och verkligen vill ha.
Så, en glädjedans tog fart och hela familjen blev uppringd för att höra den glada nyheten.

Just nu är jag väldigt glad, lite spänd och en aning förvirrad. Jag har ju varken matsalsbord, soffa eller TV! :P


Nu; Biomedicin och Äggröra


.

Jag har en överraskning!
De närmaste vet.
Snart berättar jag här.
:)

Men först. Jobba jobba jobba!


Oh nej...

Var och åt sushi idag med M och hennes son O. Jag och O sken ikapp inne på sushistället och M och jag beställde åtta bitar blandat var. Så medan vi väntade tog vi och smakade lite Misosoppa. Nja säger jag, den var varm och så, men smakade lite, hm.., konstigt. Men M och jag kom fram till att det nog var tofu i soppan, som jag inte heller gjort mig bekant med ännu.
Sen kom sushi in, det var nog nigiri, inside out (eller maki) och ett gäng risbollar med blandat på; bläckfisk, tonfisk (tror vi) och något konstigt (vi har ingen aning om var det var på!) med "piffing" - vi tror att det var dijonsenap och gräslök. Till detta bjöds även wasabi, soya på flaska (sån man köper på ICA) och ingerfära.

Men ni. Och speciellt Matilda eftersom du varit så snäll och gjort ett sushiinlägg till mig - det var ju inget gott. Tyvärr. Jag tycker att det är så tråkigt att jag inte tyckte om det, för det trodde jag att jag skulle göra. Och jag har försökt att komma på var det var som inte fungerade. Antingen var det sjögräset som inte föll mig i smaken, eller så var det sesamfröna tillsammans med det söta riset. Det kan också ha varit kombinationen av ingerfära och soya på allra första biten.  Eller doften av wasabi. För den doftade ju inte smultron. Så, efter mycket småsmakande, pillande, många grimaser och många goda skratt från min goda vän M, så kan jag tyvärr konstatera, till min stora besvikelse, att det där med sushi kanske inte var min grej ändå. Men jag lovar att ge det ett försök till. Någongång innan jag dör. Och kanske på ett annat ställe.

Sen åkte jag hem, käkade lite ordentlig mat (aka köttbullar:) ) och somnade på soffan. Nu blir det att sitta med skolarbete hela kvällen, för nu måste jag komma igång. Det är tenta om en vecka! Maaaah!

Men allra först: Kaffe och mattamacka.

90talsnostalgi

Jag och min lillasyster började prata om vilka serier vi såg på när vi var små. Efter att ha suttit och kommit på serie efter serie tänkte jag lägga upp några här. Tilläggas ska att vi var mellan 0 och 12 min syster och jag under 90 talet..



Tre Kronor (1994-1999)
Vi minns: Cafét, hur psykprästen sprängde kyrkan och hur han misshandlade sin fru.

 


Fångarna på Fortet (1990-2000)
Vi minns: Fader Fourah, dvärgarna, den blå vätskan i timglasen, pengarna i tigerburen och gåtorna


Skilda Världar (1996-2002)
Vi minns: Daniel som blir tillsammans med sin syster, hur elak Rebecka var, hur mycket bättre de gamla skådespelarna var i förhållande till de nya och Smurf (Den blå avslutningen vid varje avsnitt)


Rederiet (1992-2002)
Vi minns: Hur alla karaktärer vänder huvudet mot kameran i introt. Visst händer det något skumt ombord, ett mord eller något sånt?


Bolibompa (?-?)
Vi minns: detta underbara intro med den gula gubben och klossarna. Jag var 3, min syster 1.


Sikta mot stjärnorna (1994-2002)
Vi minns: Introt och de häftiga förändringarna. Detta var fredagsmys.
Se även småstjärnorna


En fyra för tre (1996-1999)
Vi minns: Jag har ett svagt minne av introt när jag ser det, min syster minns hur soffan står i vardagsrummet. Någon annan som minns den här serien?


Björnes magasin (1987-2004)
Vi minns: ALLT! Kan vara världens bästa barnprogram. Tar täten tillsammans med Pingu, diverse sommarlovsmorgonsprogram, typ Salve och Fem myror är fler än fyra elefanter. Listan med barnprogram kan göras milslång!


Även om jag saknar många av dessa program och värdesätter dem mer än mycket som går idag (även om min sjukhusserier som House och Grey´s Anatomy ALDRIG får ta slut) så saknar jag två serier mer än alla andra och som mer än gärna får gå i repris.

Den första är SOS - på liv och död som gick med Bengt Magnusson på TV4. Det handlar om riktiga SOS Alarm fall. Asspännande - så snälla Bengt! Tala med dem på TV4 och sänd repriserna!

Den andra som jag saknar nästan ännu mer är en serie från 1995 som hette Anmäld försvunnen. Jag var 7 år och störtförälskad i Robert Klinga. Ännu mer TV4 - SNÄLLA TA TILLBAKA SERIEN! :)

Imorgon ska jag och min syster ge oss på jakt efter nostalgigodis, läsk och glass. Hoppas du hänger med!


Tjejmiddag

Efter att ha varit hemma hos J två gånger och nu hos A i helgen är det dags för mig att stå för inbjudningen.
Eftersom jag fortfarande bor hemma tyckte jag och J att det hade varit trevligt att göra tjejmiddagen till något speciellt och köra en mordgåta under kvällen. Vi skulle alltså ha ihjäl någon av oss under middagen och sedan ta reda på vem av oss som gjorde det - Cluedo med andra ord. Men till mitt problem. Satt och googlade på det idag och hittade några hemsidor med olika mordgåtor. Tyvärr, då jag är en snål smålänning (njaa.. :P), tycker jag att det är alldeles för dyrt att betala nästan 400 kronor för en mordgåta. Att de sen inte var anpassade efter hur många tjejer vi är (fem), så känns det tyvärr ännu mindre kul..
Ingen som har något tips på var man kan få ta på mordgåtor, som i så fall är billigare, eller som gjort någon egen/har bra fantasi och kan hjälpa mig att skriva en egen?

Annars får jag sätta mig framför Cluedo hemma och sno en story där. Och jag lovar, det blir inte Senap som dödar Doktor Swart med ljusstaken. Eller...? :)


Har varit och tittat på två lägenheter idag. Den ena tycker jag om bättre än den andra, men båda är okej. De har sina olika fördelar. Hoppas nu bara att jag får en av dem. Hoppas!

Hoppas er dag varit lika bra som min.
Saknar!!!!!!




Badday vs Goodday?

Helt klart GOOD DAY! Satte VG på pyskologitentan, och får därmed högsta betyg i den kursen! Hurra för mig! Den här helgen kommer börja kanon! Fasen så glad jag är nu! Jag har varit lite fundersam! Men så fick jag ett sms av J idag och aldrig har väl datorn startat så sakta. Kom in på mailen och Voíla!

 



Nu ska jag elda och äta en god frukost för att fira mitt resultat!


Dagens (andra) låt

Hittade den här goa biten.
Vassegoo´!


SSK på HiK del VIII / Nej, SSK på LNU nu ju/ Pluggdag

Idag har varit en pluggdag. Kanske inte så mycket som hade behövts kanske, men det har pluggats lite i alla fall. Ska läsa lite till innan jag går och lägger mig, men vet inte riktigt var jag ska börja.. haha! :P

Har dock inte gjort många knop i dag utöver pluggandet. Sov till halv tio (det var läänge sen! :)) och har pluggat av och till sen dess. Imorgon blir det skola till 12 och sedan jobb 14-21.30. Var gör man inte för pengar?

Kollar lägenheter. Sitter som ett pucko och uppdaterar mailen varannan sekund, för jag vill inte missa min lägenhet. Måste ta mig i kragen och kolla upp vår årsinkomst också. Så det blir rätt. Minsann. :)

Funderar på Efterlyst. Eller Human Anatomy. Lurigt val. Men det lutar väl åt det senare. Nu; plocka ihop arbetskläder, läsa och sedan sängen.


Och ni, Put the lime in the coconut :)


Måndag. Skoldag. Träningsdag.

Idag var det dags för Nervsystemet 2 med Kent. Snurrigt till en början, men
jag ska sätta mig nu och titta på det igen, se om något har fastat. Börjar faktiskt få lite ångest nu inför tentan, det måste börja fastna nu om jag ska sätta tentan.

Efter föreläsningen i alla fall pös A och jag ner på stan, käkade och fantasishoppade ringar på Glitter. Vi hittade också ett Bästa-vänner-Hjärta som vi kunde gravera in "at nursingschool" på baksidan på. :) Tralala!
På lördag blir det kalas i Nybro. Hurray! :)


Nu blir det plugg på hög nivå, sedan gymmet och därefter 40 minuter spinning. Jag kommer inte bara att vara en grönsak i huvudet, jag kommer vara en rutten morot i huvudet också. Ha. ha. Ha.

Nej, nu får det faktiskt bli en kaffe och sedan renskrivning.

Punkt.


RSS 2.0