Mr Perfect

Pratade med min goda barndomsväninna R nyss i telefon. Mycket trevligt samtal om lite om det mesta och mycket om lite. Vi kom relativt omgående in på den perfekte mannen och började med ens diskutera hans existens.

Finns den perfekte mannen?

Jag tror inte det. Eller jo det gör jag. Fast ändå inte. Jag tror att det finns en man för oss alla därute någonstans, någon som vi vill dela längre eller kortare stunder av livet med - och en som vi tar för att behålla resten av våra liv. Någonstans därute, i de mörka småländska skogarna, finns han. (det går nu bra att ge sig ut för att leta under stock och sten. Kolla under granarna också, där brukar de bästa kapen gömma sig! :P)

Jag tror däremot inte att det finns en Askungens prins till oss vanliga dödliga. Jag tror inte att man kan hitta en kille som kompletterar en perfekt och som man inte kan hitta ett enda fel på. Det finns alltid något som man irriterar sig lite lätt på. Det kan vara allt ifrån att de lämnar frukosten på köksbänken (självklart i tron om att du ska ha den efter dem), så att du får plocka in den, att de citerar Gudfadern, Need for Speed eller Sherk när som helst och överallt (speciellt när det verkligen inte passar), hur han håller besticken eller att han aldrig ger sig (fast han vet att du har rätt).

Alla har sin egen bild av sin Mr Perfect, drömprinsen. Den imaginära bilden där han tar dig med storm genom att sjunga kärlekssånger till dig på grabbfesten eller ber om din hand inför hela din familj på släktmiddagen. Drömprisen som kan laga mat, snickra, ta hand om alla tekniska prylar, spela gitarr, fixa bilen och måla om huset - allt på en vecka och bara bli sådär sexigt skitig. Mannen som fångar dig när du faller, försvarar dig i alla situationer och som håller dig hårt i sina starka armar och som det inte finns ett enda fel på..

Jag tror inte att man kan hitta mannen man skapat i sina drömmar. Däremot tror jag att om man hittar en kille som kompletterar några av de "krav" man har, bortser man ifrån de där små små sakerna som kan irritera en till vansinne. Man lär sig att leva med de små skavankerna, eftersom fördelarna överväger nackdelarna.


 Han blir med andra ord den perfekte mannen i dina ögon.
Och i slutänden - det är väl ändå bara det som räknas?

__________________________________________



PS: Mja - ja på växjötska :D

PS nr 2: Hade en mycket trevligt kväll igår.. :)

OverandOut


En vanlig sketen söndag

Idag har jag inte gjort många knop. Gick upp lite för sent för att sedan gå och och hjälpa till i trädgården. Resten av familjen skulle på fotboll idag så nu har jag och katten hela huset för oss själva. Han ligger bredvid mig just nu och sover i godan ro :)

Usch, jag borde ta tag i söndagen nu - sätta igång en skön skiva på högsta volym och städa, eller titta på den där filmen som jag inte såg igår, fast jag lovat mig själv att jag skulle se den. Nu kan jag ju göra det, eftersom ingen annan är hemma. Det blir nog så :) Hoppas nu bara att filmen är minst lika bra som boken - annars blir jag grymt besviken. jag kan alltid städa av det värsta sedan.

Tänkte höra av mig till honom idag och se om han kommit hem säkert och tryggt ännu. Vi träffades i stan förra veckan och på hans förslag (Wiiiee!) ska vi ses i den kommande veckan också. Kan bara enkelt säga att han är en helt fantastisk människa som jag hoppas få lära känna ännu bättre..

Ska se om vi har något smaskigt hemma till filmen. Choklad är nog ett måste till den här filmen!

___________________________________________

PS. Vill också bara göra alla mina läsare uppmärksamma på denna bloggerska som avled i början av denna vecka till följd av sin cancersjukdom. Hennes blogg handlar just om hennes tankar om det hon kallar "Den jävla idioten". Berörs man inte av hennes blogg, tror jag inte att man är en riktig människa. http://jagefrisk.blogg.se/

OverandOut

Raggningsguide

Igår kväll lyckades E komma över bron och hem till mitt lilla landställe - rättning: mitt älskade permanetboende! Till ett par öl och ett glas vin uppdaterade vi varandra om våra nuvarande livssituationer samt fick oss flera goda skratt, i alla fall E när jag stolt demonstrerade vad jag hade inhandlat en kväll på stan :)

Självklart bestod större delen av aftonens konversationer, som de flickor vi faktiskt är, utav killsnack. E berättade om "sin" grabb som hon träffat ute på krogen - vilket var källan till detta blogginlägg.

Jag känner dock inte att detta blogginlägg tilltalar mig speciellt mycket - eftersom jag hoppas att jag har mitt på det torra :)

Hur är egentligen raggningspotentialen på olika ställen?
(tar bara några stycken nu, vill du ha min syn på någon annan är du välkommen att kommentera)

Puben/nattklubben: Alla vet att de flesta som är ute på krogen blir (över)förfriskade av något slag, vilket kan resultera i att man hittar ett fem-i-två-ragg som ser ut som en påse skridskor. Kanske kul på natten (vem vet, han kanske är en sexgud?), men kanske inte den trevligaste synen för ögat morgonen därpå. Jag vill dock poängtera att det säkert går att hitta en trevlig grab även på krogen; en som tar kontakt, ber om ditt nummer och sedan nästan tjatar på dig för att ni ska träffas igen. Och när du väl gått med på att ses - har köpt kakor..

Privat fest: Fördelen med att ragga på privata fester är att det alltid finns någon (som känner någon som känner någon..) som känner ditt potentiella ragg och som då kan berätta för dig om personen i fråga är en dryg jävel eller inte. Nackdelen med att ragga på privata fester är att det alltid finns någon (som känner någon som känner någon..) som känner ditt potentiella ragg..

Internet: Internet är bra på de flesta sätt. Du kan leta information, hitta musik, bilder och skolarbeten om du är för lat för att göra dem själv (vilket du ska!!). Det finns också X antal tusen singlar på Internet som, precis som du, letar efter en kompis, självsfrände eller en KK (kalaskompis, va fan trodde du jag menade?! :P). Fördelen med att ragga på internet är att om du börjar prata med någon som verkar intressant men sedan visar sig vara den direkta motsatsen kan du alltid bara avsluta det, utan att vara rädd för att träffa personen ifråga igen (detta förutsätter att han bor långt bort, till exempel i Jukkasjärvi). En annan fördel är att det kan gå precis hur fort eller sakta du vill och att du inte behöver, och definitivt inte ska, berätta allt om dig själv. Nackdelen med Internet är egentligen densamma. Du vet inte vem som finns bakom användarnamnet. Det kan vara din blivande man, men det kan också vara en pedofil, nekrofil, emetofil, koprofil, krematistofil, pogonofil eller helt enkelt en dryg äcklig stalker. Man ska vara försiktig när man raggar på Internet!

Skolan: Skolan kan vara den mest perfekta platsen att ragga på, om du raggar på en person som vill samma sak som du. Ni kan då ses varje dag, mysa i skolkorridoren, pussas inne i en tom lektionssal och skriva på varandras skåp. Raggar man däremot på en person som avvisar en, kan det bli några jobbiga år - speciellt om han går i din klass..

"Genom en kompis": Om du har en kompis som vet precis allt om dig och vad du letar efter för en kille kan detta vara toppen, men om hon bara försöker få ihop dig med hennes pojkväns kompis/bekant för att ni ska kunna käka parmiddag ihop är det nog inte det mest optimala.

På din kompis: Om du börjar gilla din kompis mer än som en kompis ska du nog ta det lungt, speciellt om ni varit kompisar länge. Säger inte att man inte ska försöka, han kanske känner samma sak? Men om så inte är fallet, och man varit alldeles för på, kan det bli tufft att hänga i kompisgänget ett tag framöver..

Utlandsresan: Det är varm, solen skiner och du har obegränsad tillgång på paraplydrinkar. Det finns asläckra, exotiska babes så långt ögat når och du kan lätt missta Kreta eller Kanarieön för paradiset. Men, utan kondom (om nu lusten faller på och brottar ner förnuftet på mattan) kan paradiset förvandlas till hepatit, HIV och alla andra könssjukdomar. Fördelen med en semesterflört är just det. Det är en semesterflört.

Och mitt alldeles egna speciella ställe - Ostindiefararen Götheborg: Mitt ute på Östersjön någonstans. Det regnar och blåser, det är solsken och varmt om vartannat, de flesta nätter är stjärnklara och man kan klättra upp i Stormasten för att hångla. Utrymmet är begränsat och du kan inte byta om till nattlinne utan att det minst är sju personer som ser det. Klart att det blir lite kärlek. Det BÄSTA av allt är - att det kanske fortsätter även utanför båten.. :)

Kontentan av detta är då alltså att du kan ragga var som helst, när som helst och egentligen på vem som helst. Så länge du gör det med stil. Att vara tjejen som är för påfrestande, avvisande, tuff eller blyg och så vidare är inget att rekommendera. Var dig själv istället. För om någon faller för dig när du inte är dig själv, är det ju faktiskt inte dig personen faller för...

(och om han inte faller när du är dig själv är han med största sannolikhet homosexuell eller tänder på stenar.)

OverandOut.

Matlådor

Idag har jag stått och gjort matlådor som räcker ända till nästa vecka om jag inte ger bort någon till mamma. Pratade nyss med E på msn om dagen och vi kom enade fram till att det är gutt med matlådor och att dessa fantastiska små livsförlängade plastlådor med mat är sjukt underskattade.

Hur många är det inte som varje dag går ut på sin lunch och äter mat på restaurang - bara för att? Nu menar jag inte att det inte är trevligt att gå ut och käka med sina arbetskamrater eller klienter ibland - men varje dag, varje arbetsdag året om? Och de som går till samma ställen jämt? Man får ju hoppas att de verkligen har god och varierande mat på just det stället. Enligt min uppfattning (som iochförsig här idag är ganska ironisk och överdriven bara för att bevisa min poäng) är/har de som äter ute varje dag alldeles för dåliga kunskaper i matlagning/ dålig fantasi och/eller alldeles för bra betalt.

Jag är ett big fan av matlådor för att;

1. Det är roligt att själv ha gjort sin mat
2. Man kan utan problem göra matlådor av rester
3. Det är billigare (!!!)
4. Man kan variera sina matlådor precis hur man vill - eller helt och hållet låta bli om man nu vill äta spagetti och köttbullar fyra dagar i sträck.
5. Matlådor kan oftast frysas utan några som helst problem
6. När man väl gör matlådor ( om man gör som jag, hemmafrun) kan man göra många likadana och sedan äta dem enligt punkt 4, eller frysa dem enligt punkt 5.
7. Går att ha med nästan överallt. Du bör INTE ta en hemmagjord matlåda till restaurang! Det är oftast också bra om det finns en mikrovågsugn dit du tar din matlåda, speciellt om du fryst den. Har du gjort en sallad till lunch går det däremot alldeles utmärkt att ta med den även där det inte finns en mikro. Men fortfarande - restauranger är big no nos!

Kommer du på fler positiva saker om matlådor, hojta till!

(Nu är inte detta menat som någon kritik mot de som alltid äter ute - jag vill bara hissa matlådan - helt enkelt höja den till skyarna!)

Imorgon är det utbildning hela dagen, så då blir det ingen matlåda. Men på onsdag blir det nog lax :)

OverandOut


 


Vad ska jag göra nu då?

I tre veckor har den varit mitt liv. Mitt allt. Det som jag lagt ner större delen av dygnets 24 timmar (ja, jag har även drömt :)) att tänka på, minnas och sakna. Hon. Båten. The Friendship. Götheborg.

Igår var det Hönsafest i Göteborg för alla som seglat med Götheborg under sommaren. E och jag bilade till GBG efter att jag varit på utbildning hela dagen i O-hamn. Åkte ifrån O-hamn runt 14 tiden och anlände till vår destination runt 19tiden. Bytte om och gjorde oss iordning snabbt som tusan för att kunna åka iväg till vår Hönsafest. Väl framkommna till Eriksberghallen klev vi på, hälsade på alla vi känner och tog för oss av mingeltallriken och välkomstdrinken. Minglade runt lite tills kalaset satte i gång ordentligt, dansade tills vi hade så ont i fötterna att vi knappt kunde stå upp. Runt tvåtiden på morgonen begav vi oss tillsammans med R och M till Exet, en nattklubb på Avenyn, där vi stannade ungefär en timme innan vi bestämde oss för att åka hem och sova.

Dagen idag har bestått av att köra och åka bil.

Grejen är nu denna. Vad ska jag göra nu? Götheborg har varit så viktig för mig de tre senaste veckorna - och nu är det typ slut. Någon arbetshelg är kvar, men sen? Jag vill absolut segla med henne igen, men vet inte riktigt om jag klarar av att segla med på någon etapp mot Kina. Om det ens blir en resa. Det vet jag ju faktiskt inte än. Det är väl sådant som märks. Hoppas bara att jag nu kan hålla kontakten med de vänner från båten som jag vill hålla kontakten med.

Det är helt klart något speciellt med det där fatyget och alla människor ombord henne. Det går inte att skylla på för mycket havsluft. Det var helt enkelt ett av mitt livs bästa val.

________________________________________________


Imorgon blir det stan med J, L och förhoppningsvis A. Fika och handla present till J:s kille. Hoppas även att jag verkligen fick ditt rätta nummer, så vi kan höras.. :)

Ska ta och sova nu. Klockan är ju mycket nu.

(Ja, jag vet, jag har övergett de engelska rubrikerna. Kommer säkert att komma tillbaka till dem, men när det ibland tar längre tid att komma på en rubrik än det tar att skriva inlägget - nja.)

OverandOut

RSS 2.0