Sushi!

Nu har jag fått en fantastisk lektion i sushi av Matilda! Tusen tusen tack! På måndag blir det att gå till sushistället i stan med din "karta" och bara peka; en sån, en sån och en sån. Men soja..? Är det verkligen nödvändigt? Jag gör nog som Sigrid i så fall, doppar bara pinnen :)


Men igen, jättemycket tack för att du tog dig tid att göra det till mig! :)


Just nu saknar jag hononm. Jättemycket! :)
Har anmält intresse på lägenheter nu. Hoppas hoppas!




Intensiv dag.

Dagen har varit minst sagt spännande. Började med en resa i snöland på väg in till stan, en bil i diket - dock inte min. Tack och lov. In till Friskis och Svettis, gyminstruktion i en och en halv timme. Åkte därefter till kansliet på universitetet, skulle kolla med dem om de visste var mitt Studentkort tagit vägen. Och det visste de, för kortet hade hamnat hos dem!

Skulle sedan till skolan för att plugga, men tog en lite tur till sjukhuset och anmälde mig som blodgivare. Sjuksköterskan hittade ingen ven först, hon letade en stund men gav upp. Prova den andra armen sa jag och sagt och gjort, det gick ju kanon. Så, nu är det bara vänta som gäller, sedan får jag se om mitt HB-värde är tillräckligt högt för att jag ska vara med i blodgivargänget.

Nu är det En annan del av köping, sen är det sängen.


Hurraj!

Har inte haft mycket tid att vara här på länge, och har tyävrr inte har någon större lust att skriva här heller, men tänkte idag eftersom jag hade lite tid över att jag kunde titta in.

Och vilken tur att jag gjorde det för vad glad jag blev när jag såg att Matilda, en av de bloggare som jag mer än gärna läser, hade svarat på ett av mina inlägg om sushi och kanske kommer göra ett inlägg om det. Jag är en obotlig (eller kanske inte nu längre) fegis just när det gäller sushi, så det kommer bli jättekul att se vad hon skriver om det. Jag kan väl tycka att det är lite konstigt egentligen, för jag gillar ju både fisk och ris (nu kanske jag gör bort mig bland alla sushiälskare...), men det är väl tanken med rå fisk som gör att jag backar. Men ofta ser jag att man använder lax till sushi, och det kan jag ju äta rå. Så jag ser fram emot ett inlägg om det Matilda! :)

Idag har vi haft föreläsning på förmiddagen, Cellbiologi 5. Känns bra att veta hur den intracellulära frisättningen av Ca2+ sker, det kan ju alltid vara en skoj sak att berätta på en fest eller så.. "När den G-proteinkopplade receptorn aktiveras kommer enzymet fosfolipas C att aktiveras och då..." Nja, kanske inte ett partytrick, men jag tycker att det är intressant. Och, tack högre makter, det är konkrekt. Ingen flum här inte. Det som är mest flummigt i så fall är när läraren säger att "det är bara så, går jag inte på det i detalj så förstör jag det bara för er". Det ni. Det är grejer det :)

Var på möte igår, hamnade på typ plats 23 av 31 på kommunlistan. Det tycker jag inte är illa pinkat för en trähund, eller för mig som kandiderar för första gången! Partikamraterna är glada att jag ställer upp och jag är glad så då är ju alla glada!

Nu tänkte jag sätta av till gymmet, därefter blir det att hämta bilen som fått sig en uppfräschning med en ny gasvajer bland annat. Lång historia det där med gasvajern, den får jag ta en annan dag, om intresset finns. Sen blir det lite onsdagsshopping med lillasyster och sedan hem för jobb och plugg. Nu måste jag sätta igång med handlingsprogrammet!

Just nu är han någonstans utanför Tyskland. Jag tycker faktiskt att han kan komma hem nu :)




Dagens låt



Bara för att den är så jäkla kanon!


.

Detta blev en jävla skitdag. Jag lägger den i papperskorgen. Så det så.  Nu blir det jobb, plugg och funderingar på framtiden.

För så här vill jag inte ha det..



Saknar honom enormt idag!












Uppdatering: Tentaplugget är över och tenta är skriven

Vinet är öppnat.


Uppdatering: Tentaplugg

Nu har jag äntligen lyssnat igenom ca 200 minuter föreläsningar. Nu blir det 300 sidor Karlsson istället. Hurra! :P


.

Idag mötte jag ännu en gång mina enkla och bisarra demoner. Det är lika jobbigt varje gång eftersom jag varje gång ställs inför det jag skäms för mest. Men det är bara att ta tag i dem och jobba med dem. För nu ska de bort en gång för alla. helvete också.

Kommer inte igång att plugga till tentan. Tror att det bästa vore om jag kunde låsas in i ett tyst vitt rum och att ingen låste upp dörren innan fredag. För nu börjar det känns mycket dåligt. Nu är det dags att börja läsa. Ordentligt. det får bli ett kapitel ikväll, sen blir det sängen. Imorgon är en ny dag.

Ska träffa M på torsdag efter hennes tenta. Vi är väl ungefär lika väl förberedda, men det ska gå bra, för vi ska plugga som små apor med blöjveckseksem :) haha!

Imorgon mönstrar han på sin båt. Nu börjar det kännas jobbigt att han ska vara borta så länge ifrån mig. Jag tycker att det räcker nu och vi har bara varit ifrån varandra i två veckor nu. Usch, jag vill faktiskt att han kommer hem nu.

Vet inte vad jag mer ska skriva. Känns som jag tömt ut det mesta. Även om jag hade kunnat skriva en uppsats om alla tankar som krockar som radiobilar i huvudet på mig just nu.


Blev det en bra dag med nya insikter och en starkare motivation till förändring?
Eller blev det bara en skitdag med tentaångest och saknad?

Jag tror jag väljer det första.


Tackförmigochgodnatt!


Nytt år!

Ja, jag vet. Det är en alldeles för dålig uppdatering från min sida. Men jag får försöka nu istället. Julen flöt på väldigt bra, hade honom hos mig hela julhelgen. Julafton spenderades i kyrkan och sedan hos mamma, med god mat, mys och trevliga julklappar. Juldagen tillbringades hos far med ännu mer god mat och kalasbra julkappar. Det bästa var dock att han var hos mig :) Den 27 december åkte vi till hans föräldrar och hade det mysigt med film, god mat och kramar.

Åkte hem den 30 december eftersom han trodde att han skulle mönstra på runt den 31-1, men än så länge har han inte kommit iväg. Rederiet vet inte när han kan, så det är bara att vänta. Tycker minsann han kan komma hem till mig och vänta.. :)

Nyårsafton spenderades först med en Sylvestersup med mamma hos grannarna och sedan en stund på jobbet. Efter stämpelklockans utringning åkte jag hem till ett par bekanta och firade in det nya året med pappa och syskonen. Hem och i säng runt halv 2, skulle upp vid 05.45 på nyårsdagen och börja jobba klockan 7. Jobbigt att pallra sig ur sängen, men väl på jobbet gick det bra.

Har nog inte så mycket mer på hjärtat nu. Nä.

Saknar honom fanormt (fantastiskt enormt) mycket bara! Så det så.

God fortsättning Alla!


RSS 2.0