Hemma/Ensam mamma söker/examinationsplugg

Har varit hemma i helgen. Skönt att få komma hem och julstöka lite. Alla julsaker är uppe, adventsljusstakarna står i fönstret och i adventsljusstaken brinner det första ljuset. Vill knappt åka tillbaka till Växjö nu, eftersom det är så mysigt här hemma nu. Huva, nu vill jag vara hemma!

Sitter och tittar på Ensam mamma söker, val ikväll! Herregud! Hoppas att de väljer "rätt" nu då :P
Har inte sett alla avsnitt, men sett det då och då, så jag hänger ju med lite i alla fall :) Än så länge har en av mammorna valt rätt, i mina ögon i alla fall :P Eller vad gör hon nu? Hmm,  det här är väääldigt spännande! Nu valde hon ju ingen alls... hallo?! Men va fan händer ikväll nu då? Än så länge har ju ingen mamma valt ingen? Herre.

Ska försöka att plugga lite ikväll också. Ge det en timme eller något så, för imorgon blir det ingen sovmorgon inte. Då ska jag med tåget och hoppas att det kommer fram till Växjö i tid, så jag inte kommer försent till jobbet. Men jag har i alla fall varnat på jobbet om att SJ inte kan köra tåg. Men jag hoppas bara att det inte blir skit nu. Måtte tågen gå som det ska! Hoooooppas! :)

Hoppas ni haft en trevlig helg! :)


Praktik för fulla muggar/Julpynt

 

Snart har det redan gått två veckor på praktiken! Herre! Det har verkligen gått snabbt! Nästan vecka är det dags för mittbedömningen och sen är det ju praktiskt taget slut. Och det är skitsynd eftersom jag trivs så bra, både med min handledare, de andra arbetskamraterna och med avdelningen i sig! Får göra massor varje dag, får mer och mer eget ansvar, vilket gör att jag lär mig mer och mer. Fortfarande finns det saker som jag är lite slarvig med, men jag känner att det kommer mer och mer. Inget slarv här inte!! :) Vill så gärna berätta allt jag fått göra, eftersom jag är så stolt över mig själv, men får ju tyvärr inte göra det pga tystnadsplikten. Världen är ju så liten att någon alltid kan förstå vem jag hjälpt, och det får jag ju inte avslöja. Men jag kan säga att jag håller på att bli one of hell nurse! :)

Imorgon åker jag tillbaka till Kalmar för helgen. Ska bli himla skönt att komma hem och sova i min egen säng ett par nätter. Kommer hem imorgon em, så det blir förmodligen en lugn hemmakväll med ett glas vin. På lördag blir det jobb (riktiga-pengar-jobb alltså) och förmodligen kör jag igång med julpyntandet då också. Blir det inget pyntande då, blir det på söndagen! För jag säger då det. Tur att det äntligen är första advent i helgen! ÄLSKAR att julpynta! Än så länge har jag inte så mycket julpynt till mitt egna lilla hem, men det lilla jag har ska upp upp upp! Får se om jag tar mig tid att baka lussebullar också, det måste jag ju göra till första advent! :)

Nu ska jag ta och krypa i säng, imorgon ringer klockan 05.15.


En snabb visit

Ska snart ut och gör Växjö osäkert tillsammans med M och S. Ut och ta en snabb öl, blir ingen sen kväll eftersom det är en tidig morgon imorgon. Hoppas att det blir en lika intressant andra vecka som den första! Hoppas att det kommit lite roliga/intressanta patienter som jag får göra mycket saker på! Tjoho!


Nehe, nu väntar tjejerna! Växjö, here we come! 

Praktik

Har nu varit i Växjö i fyra dagar för praktiken. I måndags hade vi ett informationsmöte där vi träffade våra handledare och alla andra på avdelningen vi skulle vara på, raring och jag. Efter en halvdag med mycket info och planeringssamtal gick jag hem till mitt tillfälliga boende i Växjö. Det är väl först nu som jag kommit tillrätta här, det var mycket strul innan allt var på plats och så här, med sängar, köksutrustning och internet. Men nu är det bara duschdraperi och TV vi väntar på. :)

Första dagen på avdelningen var kanon! Fick ta venprov (gick aaaaasbra!), sätta sondmat, ta blodtryck och puls och en injektioner. Jag fick också vara med på en LP, en lumbalpunktion. Så intressant och häftigt att få vara med! Andra dagen var det lite samma sak, fick ta blodtryck, puls och saturation och fick göra ett ankomstsamtal med en patient. Det gick också bra. Har hamnat på en så himla bra praktikplats och har en jättebra handledare! Är helt enkelt supernöjd!

Egentligen borde jag plugga, men det är mycket mysigare att sitta med spotifylistan Höstmys och kolla runt på internet. Ska dock stänga av den en kort stund nu, och se klart de sista 10 minuterna på dagens Grey´s avsnitt innan jag ska sätta mig och plugga lite.


Göteborg

Hemma från en galet bra helg i Götet. Nu ska det sista packas inför praktiken och jag ska kastas i säng. För imorgon bär det av till Växjö!

Några roliga saker som sagt under helgen;

  • På tåget mot Göteborg, tågvärdinnan, glad och profesionell;
    "Den person som ställt sin cykel i vagn 13, var vänlig kontakta personalen"
    30 sekunder senare, fortfarande lika glad och trevlig;
    "Kan den person som ställs sin cykel i vagn 13 vara vänlig och kontakta personalen"
    Ungefär en minut senare, nu inte lika happy och trevlig;
    "Om inte personen som ställt sin cykel i vagn 13 kontaktar personalen kommer cykeln att kastas av i Nybro"
    Efter att vi passerat Nybro;
    "If you know that you put your bike on the train, please contact the staff"

    Haha, så mycket för det hotet :)

  • Väl hemma i Kalmar igen. Jag är på väg hem på cykel och cyklar, som sig bör, på höger sida av gångvägen. Möter ett ungdomsgäng som tar upp hela banan, men när de ser mig delar på sig så jag kan cykla mellan dem. Jag, som faktiskt kan höger och vänster, vet inte riktigt var jag ska ta vägen, då jag och killen, som inte kan höger och vänster, missuppfattar varandra och jag måste bromsa in för att inte köra rakt in i pojkstackarn´.
    Killen, som inte kan höger och vänster, säger då;
    "Man cyklar på höger sida!"

    Eehh? Ja, jag vet?

Födelsedag!

Hurra för mig eftersom jag fyller år idag! :D

Håller för fullt på att städa och fixa efterrätt inför gästabudet ikväll samtidigt som jag packar inför praktiken. Nu har det visat sig att jag inte behöver komma förrens vid 10.30 på måndag istället för 06.45, så jag åker nog hem på söndagkvällen från Götet och åker till Växjö på måndagmorgonen istället. Så slipper jag dra med mig alla väskor till Göteborg först :)

Ska nu dra igång en Spotifylista och sedan köra ett varv inne i badrummet. En kompis sa till mig att det var lyx att fylla på en fredag... jaaaa, det är det! Hurra!! :D


Ja må jag leva, ja må jag leva! :)


22.24
Herregud vilken fantastisk dag det varit!
86 inlägg på Facebook, 2 telefonsamtal och 13 grattissms plus att hela familjen min varit här och ätit gott och firat mig med fina presenter och blommor! (än så länge får tilläggas :))
Så jävla härligt med så många fantastiska människor i mitt liv!
Jag kunde inte vara nöjdare! :D

TAACK till er alla!


Seminarie, tentaplugg, föreläsning

Idag blir det en riktig pluggdag. I morse hade vi seminarie i mikrobiologi. Ingen svårt alls, vi fick ha båda papper och anteckningar med oss, men det var ändå himla lärorikt! Efter seminariet skulle jag hem och plugga lite, men hängde på G hem och så blev det inget pluggat alls. Så jag får fanimig komma igång när jag kommer hem ikväll och åtminstonde börja. För det är inte länge kvar till det är 14 januari nu och det ska skrivas tenta. För det är en hel del som ska pluggas in. Hualigen!

Ska snart iväg till das Storchs och gå på föreläsning om farmakologi. Ska bli spännande. Sen ska jag hem och tentaplugga. För gör jag inte det måste jag bestraffa mig själv med något. Typ som att inte låta mig åka till Göteborg i helgen. Och det ser jag ju fram emot, så det vore ju tråkigt om jag var tvungen att missa det bara för att jag inte kan få tummen ur och göra det som jag måste göra! Haha, tänk om det faktiskt gick att hota sig själv så bra! Men nu får det bli så! Och därmed basta!

Nu ska jag bege mig mot das storchs och gå på föreläsning! Det ska bli kul! Hurra!

Tackförmigleverpastej

Njursjukdomar/Nya hyllor/Överraskning?

Idag har det varit njursjukdomar på schemat. Mycket spännande föreläsning, njurarna är verkligen små söta rackare som gör en jäkla massa bra för kroppen. Skönt var också att vi fick sluta två timmar tidigare än planerat. Veery nice! Så jag åkte hem, städade badrummet och tog det lite lugnt.

Sen åkte jag och mamma iväg och hämtade två Expedithyllor som jag hittat på IKEAs köp och säljsida. Kalasbra att äntligen få in dem i lägenheten! Så nu håller jag på att flytta ut alla skolböcker och sånt ur sovrummet och ut i min nya "studiehörna". Mitt enda problem var att julgranen skulle stå i den hörnan, så nu måste jag hitta en nya hörna till granen. Haha! Vilket I-landsproblem! :)

Funderar på att våldgästa/överraska en arbetskamrat, för hon hade ju bakat! Men jag väntar tills jag får ett ja, annars vet jag inte om jag vågar ramla förbi :P Annars får det bli en stilla hemmakväll med nya bokhyllan och morgondagens föreläsningsmaterial. :)

Ha en trevlig måndag alla! :)

Uppdate: Sticker över till arbetskamraten/grannen! :)

Flyttkartonger.

Vid nyår flyttar även mor min in till stan. Så när jag var hemma igår och firade lillasyster på födelsedagen så passade jag på att ta med mig alla de grejer som jag vill spara. Tog även med mig hälften av vad som var kvar hos pappa, så det blev en hel del grejer. Resten hos pappa får jag ta en annan dag, men nu har lillebror (som nu för tiden bor i mitt gamla rum) lite mer plats för alla hans grejer. Och vad gör man med gamla blommor som man har sparat? Är det bara att slänga iväg eller? Jag blir lite ambivalent när det gäller sådana saker.. :)

Har nu ägnat någon timme åt att rensa och fixa med de grejer som jag tog med mig hemifrån. Lovade mig själv att jag inte skulle spara mer grejer än att det gick ner i en flyttkartong, så jag verkligen kunde göra en utrensning. Och det gick! Det blev knappt en flyttkartong. Härligt! Ska se om det inte finns mer jag kan kasta ner i den där flyttkartongen innan jag bär ner den i förrådet.

Har även hittat två billiga Expedithyllor (de svartbruna) från Ikea som jag ska hämta på måndag! 500 kronor för två sådana! Halleluja! Kommer blir skitbra att få in de i lägenheten så jag kan göra klart min studiehörna. Ska även få vårt gamla skrivbord från mor, så det kommer bli kanon!

Nu ska jag nog fortsätta att plocka lite, ska försöka städa lite också. Känns om det behövs nu! :)

Hahaha!

Dagens blunder. Jag tacklar den med följande;

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
HAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

(herrejävlar)


hm.

Ibland slår mig tanken;

Var det värt det?



RSS 2.0